2017-03-19
Em bestod av lagträning för våra dressyrryttare. Jag har knutit en ny tränare till dessa ekipage. Karin, som i höst tillträder som vår nya chef på Bollnäs Ridskolechef. En både duktig och ödmjuk tjej som eleverna tyckte riktigt bra om att träna för. Tack Karin för att du "hoppar" in tidigare och tar dessa träningar. Tror det är till nytta för oss alla. Du får lite av en "mjukstart" och eleverna får lära känna dig på ett tidigt stadium. 
Därefter var det dags för träff med vår studiecirkel inför examinationen för att bli diplomerad hästskötare. Ja, jag vet att jag inte har någon som helst nytta av det egentligen iom att jag driver egen firma. Men dels så finns det ALLTID mer att lära, vilket man kan göra bl.a i denna grupp och sen har jag nytta av att ha den om jag någon gång vill läsa till t.ex c-tränare i dressyr. Eftersom examinationen kommer att vara på hemmaklubben såg jag det som ett lämpligt tillfälle att göra det. 

2017-03-18
Återigen filmning av saluhäst på morgonen, för att skicka till spekulant. Därefter, förutom allt vanligt arbete med gård och hästar, har det även hunnits med tävlingsmöte på ridklubben och progrmaridning för våra ambitiösa dressyrryttare på Bollnäs Ridsällskap. 

2017-03-15
Bästa hovslagaren Martin här idag igen. En skoning och tre verkningar stod på schemat idag. På fm var jag iväg och red en häst och filmade för att skicka till spekulant. 

2017-03-11
Idag har jag hunnit med dubbla hästägarbesök. Först kom Tina och hälsade på Ivan. Som vanligt hade hon med sig en massa gofika. Så förutom att visa hennes häst blev det en lååååång fika med en massa surr och härligt umgänge. 
På em kom Sussie och Kenta upp från Strängnäs. Sussie är uppfödare till L`Esprit. Dom hade en straqthäst på Bollnästravet. Han startade i v3, efter dagens v75 och vann på ett väldigt bra sätt. Håll koll på National Prince i startlistorna framöver. Han kommer vinna en massa lopp (säger dressyrnörden haha). Riktigt roligt iaf, både med deras seger oh att dom kom ut och hälsade på. Både Sussie och Kenta verkade nöjda med hur L`Esprit utvecklats sedan dom såg henne sist. 

2017-02-28
Firat födelsedagen med att åka in till ridskolan och filma en saluhäst åt Madde. En fantastiskt godhjärtad 5-åring som gör allt man ber honom om. Varje ridskola skulle ha minst en sådan häst i sitt stall. Tyvärr kostar dessa hästar lite för mkt, men vilken dröm om alla elever som skall lära sig/utvecklas på en ridksola fick sitta på den här typen av hästar. Rör sig helt ok, men inte för stort för eleverna, hoppar bra och som sagt ett huvud utöver det vanliga. Ikväll blir det till att försöka få iväg en film på Madde och "Donken" till spekulanten som jag har på honom.

2017-02-03
Haft besäök av ytterligare en hästägare idag. Den här gången var det Iréne som hälsade på "prinsen". Alltid trevligt med ägare som hälsar på och är så nöjda med hur deras hästar sköts och utvecklas.

2017-01-28
Idag har Camilla hämtat hem Cannon Valley. Han skall nu fortsätta matchas vidare mot inridning och 3-års test av sin ägare. Tack Camilla för fötroendet att ha fått ha din "lilla" kille hos mig på hingstbeten samt matchning mot rådgivande bedömning (som tyvärr uteblev pga förkylning på "CV" och hans boxgranne) och stort lycka till i framtiden med denna gentleman. Han går verkligen under devisen, är man stor måste man vara snäll.

2017-01-24
Våran ovärderliga "hovis" Martin har varit här idag och skott och verkat några hästar. Att ha en hovslagare man kan lita på med massor av kunskap är a och o för att hålla hästarna friska och fräscha. Som man sagt i "alla tider": Utan hovar, ingen häst.

2017-01-19
Haft hästägarbesök idag. Den här gången var det Lise som hälsade på sin fina sezuan avkomma De Nouveau. Som vanligt när Lise kommer kan vi babbla och nörda in oss på hästar och avel i timmar. Jag lär mig så¨oerhört mycket av en ödmjuk Lise som glatt delar med sig av både misstag och succé. 

2017-01-13
Varit till Tina i Söderhamn och hämtat en ny häst idag. Det är basjkiren Ivan som kommer vara hos oss för inridning samt matchning mot visning. Mer info om honom finns under "Hästar på gården".

2017-01-09
Idag har Cannon Valley blivit valack. Kastrationen gick jättebra och han skötte sig exemplariskt vid lastning. 

2017-01-03
Lastbilen gick igenom besiktningen utan anmärkning idag. Så nu kan vi tryggt fortsätta rulla med pållarna.

2016-12-31
Otroligt glad att jag inte har några grannar som smäller smällare och skjuter raketer vid tolvslaget. Firade därför in det nya året hos goda vänner. Bjöds på en fantastiskt god middag och många härliga samtal runt bordet. Vid tolvslaget gick jag och dottern ut i deras stall för att hålla koll på en av deras hästar som tyvärr blir väldigt orolig när fyrverkerierna smäller av. Dock vill jag även här ge cred till alla som bor i Söräng. Det blev ett kort och intenstivt fyrverkeri precis efter tolvslaget. Inget smällande flera timmar före och efter. Oerhört tacksamt för en häst som reagerar så starkt och även för oss runtomkring hästen. 
Tack fam Akander och Fröjd/Persson för en underbar kväll. 

2016-12-26
Annandagen=bandy och det är heligt i bandyland Hälsingland. Därför gav jag mig själv en ledig em. Vi började med traditionell pytt i panna och fördryck hos mig innan vi begav oss ner till "åsen" för att se våra orange/blåa hjältar spöa grannen Edsbyn. Tyvärr blev det inte riktigt som vi ville och Bollnäs förlorade med uddamålet. Men en travlig em trots allt. Nu är det bara att slicka såren och komma igen. Mot SM final Bollnäs!!!

2016-12-19
Ny häst idag igen. Det är blivande 1-års hingsten Prince Purple Rain som kommit till oss. Dock har jag tyvärr fortfarande förkylning som cirkulerar i mitt stall så vågade inte ta hem honom fören jag vet att det är smittofritt hos mig. Därför fick jag hyra in honom hos snälla Madde. Så nu får han gå med "Ture" (som han för övrigt skall gå med på bete hos mig i sommar) tills han kan komma hem till mig. 
"Prinsen" är e.Flambeau - Castor och är uppf/ägd av Iréne Ek.

2016-12-17
Varit på kurs i HLR samt första hjälpen idag. Efter avlagt prov kan jag nu bocka av den delen inför hästskötarexaminationen. 

2016-12-14
Besök hos otropeden idag för min del. Han fick tillbaka menisken som suttit fast i knäleden så nu känns det väldigt mkt bättre i knät. Iaf så länge den låter bli att fastna i leden igen... Det blir operation av korsband, menisk och ev ledband i slutet av maj/början av juni nästa år. DÄrefter blir det kryckor för att sedan köra på med rehab innan jag kommer upp på hästryggen igen. Ser framemot att få bli smärtfri i mitt knä äntligen. Även om det är en tuff tid av rehab efter op. 

2016-12-05 till 2016-12-08
Drabbades av vinterkräksjuka. Det kan vara bland det värsta jag varit med om. Jag bryter hellre en arm. Att försöka morgonfodra och släppa ut hästarna på må morgon var ingen lek. Men det gick... 
Tack snälla Sara och Sara för hjälpen dom här dagarna. Utan er vette sjutton hur jag skulle ha klarat det. 

2016-12-04
Haft träning för Hanna och Aragorn på em. Därefter var det återigen dags för träff med studiecirkeln inför examineringen till hästskötare.

2016-12-03
Varit iväg och firat en väns son på hans 1-års dag ikväll. Söta lilla Dino är inte så liten längre. Tack för god mat och underbara samtal. Givetvis var charmtrollet Dino tillsammans med "storasyster" Kulan det som förgyllde kvällen mest. 

2016-11-01 till 2016-11-30
"Glassbilen" har fått på vinterdäcken så nu får vintern gärna komma med besked. Massor av snö och kyla längtar jag efter nu. 
Årets hopp KM på Bollnäs Ridsällskap har gått av stapeln. Så roligt att se vilka duktiga ryttare vi har från ridskoleelever på ponny till elitryttare på häst. Vi har både bredd och topp och ffa har vi väldigt roligt tillsammans.
Varit in och haft lastträning samt visa häst för hand med de som går grönt kort kurs på Bollnäs Ridsällskap i höst. 
Tyvärr avslutades månaden med att en av unghästarna blev förkyld. Veterinär har varit ut och konstaterat att det är en vanlig bakteriell unghästförkylning, men jag väljer att "stänga" stallet själv för att inte sprida smittan vidare. Detta resuterade tyvärr i att den hingst som skulle ha visats på ridgivande bedömning på strömsholm tyvärr fick strykas i sista stund. Men sådant är livet med hästar. Man kan inte styra över allt som händer. 

2016-10-01 till 2016-10-31
Efter att ha bott hos mig några år har nu Timotejs Rut flyttat till en travtränare. Ägarna har beslutat att hon skall matchas mot några starter inom travet innan hon får gå in i avelsboxen. Jag tackar familjen Friberg för dessa år. Rut kommer lämna ett tomrum efter sig. Vår klippa i vardagen.
Firat min "gamla" dräng Henke som fyllt 40 och haft en hejdundrandes fest. Grattis och tack för att jag fick vara med och fira dig. 
Oktober=älgjakt. Dock inte för mig i år. Min krånglande axel satt stopp för det. Dock var jag med två dagar och satt på pass med mina jaktkompisar. Tack för det Hans och Mattias. Fick iaf vara med och känna på lite av det hela. 
I slutet på månaden hade vi besök av veterinär Anette Graf. Gått igenom tänder på några av hästarna samt kasterat en av hingstarna innan han åker vidare för inridning.
Kattungarna har flyttat och det är väldigt tomt i stallet utan alla galna små lurvbollar som härjat runt i fikarum och sadelkammare. Tror dock både Stella och Maja tycker det är rätt lugnt och skönt. 
Ny häst har kommit till oss. Det är 1-års stoet Hedda e.Highcruiser - Rotspon. Uppf/Äg Myrsjö Gård, Anita Rostner. Hon kommer stå hos oss fram tom 3-års testet. 

2016-09-01 till 2016-09-30
Börjar denna månad lika bra som den förra avslutades. Var på besök till lungkliniken och mina lungor ser bättre ut än på flera år. Det betyder att jag ska få trappa ner på medicinen och så småningom förhoppningsvis slippa cortisonet helt och bara ta symicorten. Nu behöver jag inte åka ner fören om 6 månader. Tjohoooo
Beteshästarna börjar rulla hemåt. Tack alla ägare för ert förtroende att ha fått ha era hästar hos mig och tack för alla fina presenter. 
Varit och lasttränat samt transporterat hästar åt en ägare som skulle flytta. Efter flera tidigare försök med olika personer som hade hjälp henne hade hon snudd på gett upp. Men med tålamod och erfarenhet av liknande situationer gick till slut hästen snällt in i lastbilen och jag kunde köra dom till sitt nya hem. En väldigt glad och lättad ägare och jag är glad för hästens skull och hopas den nu lärt sig att det inte är farligt att åka transport/lastbil.
Avslutade månaden med en kompletterande tagning till filminsåpelningen. Tack Emma, Helena, Hilma och Madde för att ni ställde upp som "stand ins"  på hästryggen och tack EmmyLou och Ola för hjälp från backen. Återigen också ett stort tack till alla hästägare för lån av era hästar och tack Helene för att du körde in Simona K åt mig.  

2016-08-01 till 2016-08-31
Paris konstaterat dräktig på 20 dygn med Zuidenwind. Ser redan framemot nästa sommar när bebben tittar ut. 
Tyvärr tog sig inte Tifony. Mycket krångel med skick ifrån Danmark. Vi tar nya tag till våren 2017. Lärdom av det: Använd hingstar som finns tillgängliga i sve för att slippa missade skick och krångel med transporter. 
Varit på en fantastiskt bröllop för mina fina vänner Thomas och Sofia. Först vigsel ute på en liten ö i varpen och därefter fest hela natten lång på kämpens hembygdsgård. Vilken dag, kväll och natt. Den kommer leva vidare i mitt minne resten av livet. Tack för att jag fick vara med på er stora dag och varmt lycka till i livet.
Stella och Maja har fått kattungar. Så himla söta små liv som ligger i garderoberna i sadelkammaren och myser tillsammans. 
Första beteshästen har åkt hem i mitten av månaden. Det är 3-åriga Sir Hyde som nu ska få lära känna sina nya kompisa på hemmaplan innan det är dags att komma igång efter ett välförtjänt sommarlov. 
Avira har åkt hem efter ca två månader hos mig. Inridning/vidareutbildningen har gått riktigt bra och dom första rapporterna hemifrån med en överlycklig ryttare värmer verkligen. Så roligt när det går så bra med hästarna och att det går fortsatt bra när dom kommer hem efter sin vistelse hos mig. 
Avslutade månaden med ännu ett härligt bröllop. Den här gången var det fina Karin och Waan som lovade varandra evig kärlek. Ett jättefint bröllop med efterföljande fest  på Lilla K. Tack för att jag fick vara med er på er stora dag och varmt lycka till fina ni.
En månad fylld av kärlek och lycka! Den bär jag med mig inom mig.

2016-07-01 till 2016-07-31
Första veckan gick i stort sett åt till filminspelning. Har haft ett fantastiskt crew med mig under dessa dagar. De har agerat chaufförer och hästskötare med bravur. TACK Helena, Emma, EmmyLou, Hilma, Sara, Ola, Monica och Lina. Utan er hade det aldrig gått. TACK också till alla fantastiska hästägare som låter mig låna era hästar till några dagar med annorlunda arbete för dom. 
Vinterns hö har kommit hem så nu ligger det på skullen. 
Seminerat både Paris och Tifony så nu håller vi tumme att dom tar sig. 
Hunnit med lite tid med fam Myrberg i deras stuga. Bra att den ligger på "pendlingsavstånd så kan man åka dit och njuta lite på kvällarna och endå hinna med jobbet på dagarna. 
Varit på 40-års fest hos min fd kollega och fantastiska vän Isa. En oförglömlig kväll. Tack alla som var där och återigen grattis Isa. 
Varit på dop för Elis, min yngsta systerson. Han var jätteduktig i kyrkan. Efter blev det mat och fika på kämpens hembygdsgård.
Avslutade månaden med besök på Karlslundsfestivalen. Många bra band och bra musik. En mysig helg med härliga vänner.


2016-06-01 till 2016-06-30
I början på månaden kom några av hingstarna som skall gå på bete hos oss i sommar. 
Driwa är tillbaka för filminspelning och med sig har hon sin kompis Fenja som skall ridas in och ev visas i höst.
3 Juni var det äntligen dags för första betessläppet. Det var dom 2- och 3-åriga hingstarna/val som släpptes ute på "Hammaren". Lite spring och bus, men mest var det gott med gräs.
Den 4 juni fick 1- och 2-åringarna gå ut på sitt bete bredvid golfbanan. Här blev det lite mer spring och bus innan grabbarna hade tid att smaka på gräset. 
Ny häst in efter betessläppet. Ett 5-årigt sto som skall ridas in/vidareutbildas innan hon åker tillbaka hem igen. 
5 Juni visades "Pallaz" på 3-års test i Högbo. Han skötte sig bra, men var dock lite spänd. Men klass I i gångarter och mycket fina omdömen för framtiden bådar gott. Nu blir det en välförtjänt sommarvila för honom. 
L´Esprit och Primrose har fått åka iväg på bete tillsammans med Cillas 2-åring. Dom kommer ha en underbar sommmar med gräs och bus. 
Ännu en ny häst i mitten av månaden. 2-årga ardenner val Bode som skall få grundhantering då han gått på lösdrift innan nuvarnade äg köpte honom och ej blivit så mkt hanterad. En fin kille med stort hjärta (och kropp) som är otroligt snäll, men bara inte riktigt förstår vad vi människor menar. 
Våra ponnydressyrtävlingar på BRS flöt på bra. Duktiga ponnyer och barn och ett fantastiskt "crew" gjorde att dagen flöt på utan problem och med många fina ritter.
Det blev ett tungt slut på månaden då vi akut fick avliva en ponny hemma på gården. Den kom till mig för att jag skulle kunna medicinera den dagligen pga återfall i sjukdom. Det kom inte oväntat att ponnyn inte skulle klarar av sit tåterfall, dock trodde vi att han med häjlp av medicinering iaf skulle klarar sig till det bokade besöket på Ulltuna. Men tyvärr blev han drastiskt sämre en morgon trots medicinering och det fanns inget kvar vi kunde göra för honom. Distriktsveterinären kom ut och gav honom ett lugnt och fint avlsut hemma på gården. Äagaren var där och han med att ta farväl av sin vän innan. 
Ännu en "filmhäst" har kommit också. Har lånat in hästar och ponnyer som jag vet passar för uppgiften. Så nu får Bill bo hos mig till filminspelningen är över. 
Haft några av skådisarna som varit hit och ridit inför inspelningen. 
 

2016-05-01 till 2016-05-31
Ny häst kom till stallet den 2 Maj. Det är Van Tiffony som skall betäckas och kommer bo hos mig. Ägare är Li Skarin/Massa Media AB.
På årets familjedag på Bollnäs Ridsällskap visae Hilma och Timotejs Rut upp sig med lite hoppning. Dom hoppade 90 cm och båda var så duktiga. Frågan är om Hilma eller Rut tyckte det var roligast. 
Haft en praktikant från Nytorps Hästgymnasium en vecka i April. Eftersom det var anläggning och skötsel på deras praktik den här våren blev det mycket fix med hagar, stall osv inför somaren. Givetvis en del ridning och arbete av unghästar också. En duktig praktikant som jag hoppas uppskattade sin tid hos mig. Hade även besök av en av lärarna och det blev en låååångfika med mycket surr om hästar, avel, träning osv. Intressant att diskutera med människor från en annan "bransch" inom hästnäringen. Vi har mycket att lära av varandra. 
Påbörjat kontroller samt semingeringar av Paris och Tifony. Tyvärr blev det hingstbyte i sista sekunden av Paris då 1a valet ej längre finns tillgänglig. Därför är risken stor att vi blev för sen på det den här brunsten. 
"Britt" har flyttat till Hertsjö och ska få gå där som sällskap i väntan på beslut från försäkringsbolaget ang hennes återkommande hältor. Hon har stått hos mig som konvalescenshäst under hela året. 

2016-04-01 till 2016-04-30 
Lasttränat ponny som kommit på att den inte vill gå på transporten längre. Efter ca 1 tim träning lastade den sig själv genom att jag la grimskaftet över halsen och skickade in honom. Dag två lasttränade jag tillsammans med äg så den fick lära sig hur den skall hantera om ponnyn försöker slänga sig ut, gå på sidan osv. Nu håller jag tumme att den fortsätter sköta sig lika bra som den gjorde när jag var med. 
Ansökan om gårdsstöd är inlämnad med häjlp av Tobbe på LRF konsult. Eftersom det är första året jag söker kände jag att det var lika bra att överlåta det åt proffsen så att allt blir rätt och riktigt.
"Glassbilen" har fått på sina sommarsulor så nu vill vi inte få någon sen och oväntad halka.
Hunnit med att vara vikarierande ponnymamma på hopptävling och både ponnyer och ryttare skötte sig finfint. Slutade med rosetter i varje start.
Även varit med "min" andra tonåring på dressyrtävling. Även där skötte sig häst och ryttare mycket bra. Roligt att se att dom går framåt för varje start.
Käns att sommaren börjar närma sig när första produktionsmötet avklarats inför sommarens filminspelning. Jag ska ha med 6 st hästar i en filmen DRAUG. Gjorde tydligen ett bra intryck förra somaren när jag hade 3 hästar med samt även red en av dom själv vid inspelningen av trailern till filmen.

2016-03-01 till 2016-03-31
Haft en konvalecenshäst hemma under Mars. Den hade skadat sig vid transport och då ägaren skulle ut på resande fot kunde hon inte ta hand om den dagliga sårvården som krävdes. Därför fick hästen komma till mig. På köpet fick den lära sig duscha, stå uppbunden på gången och mycket annat. Efter jag tagit stygnen fick hon åka vidare för fortsatt inridning samt matchning mot 3-års test. Jag håller tummarna för både häst, uppf/äg samt visare.
Matchningen av "Pallaz" fortsätter mot hans 3-års test. Vi har bl.a varit in och löshoppat och han sköter sig väldigt bra. Ska bli spännande att se hur det går för honom på 3-års.

2016-02-28
Det har varit dålig uppdatering under februari. Det beror på att jag haft lite annat i tankarna än hemsidan.
Idag är min födelsedag och den "ställde jag in", iaf firandet av den. Jag hade verkligen ingen lust till det just nu. En födelsedag mitt i allt annat som händer känns helt menlös i mina ögon.
Glädjer mig dock åt hästarna som jobbar på fint. Underbara fyrfota <3

2016-02-05
Jag vill gärna skriva idag även om inga ord räcker till.
Idag har vi följt vår älskade farmor till hennes sista vila.
Jag är glad att hon fick sitt 90-års kalas. Hon fick träffa alla sina vänner en sista gång och hon fick sitt "5-generationers" foto. Jag känner dock en stor sorg, förutom att hon gått vidare, (matar förmodligen hästarna med allt jag sagt att hon inte får och skämmer bort dom var hon nu är...) för min lillasyster. Och visst, det är förmodligen så lite "PK" som det kan bli. Min lillasyster och farmor har alltid haft ett mer speciellt band än alla andra. Det är omöjligt att förklara, det är ungefär som när man ser ett speciellt band mellan en häst och dess "tvåfoting". Det bara är. Och ärligt talat så både skiter jag i att vara korrekt just idag och att vara familjen till lags. Jag tycker bara att det är en skitdag helt enkelt. Med allt vad det innebär för oss alla. Extra mycket kärlek till dig och ditt underverk lillasys. som jag av hela mitt hjärta önskar att farmor hade fått träffa.


Sov gott fina lilla farmor. Jag lovar att jag ska plocka alla äpplen från
ditt träd och ge till hästarna. <3

2016-01-23
Idag har vi haft snöbus på MH Equesterian. Kommer lägga upp både bilder och filmer såsmåningom.
TACK ALLA SOM KOM OCH HADE EN UNDERBART ROLIG OCH BUSIG DAG I SNÖN MED OSS!!!

2016-01-18
Idag har de nyblivna ettåringar träffat hovslagaren för första gången sen dom kom till mig. Dom skötte sig riktigt bra.

2016-01-16
Idag har det kommit en ny häst. Det är en konvalescensehäst som är här på obestämt framtid.

2016-01-04
Hovslagaren på besök idag. Tyvärr fick vi ett bakslag på en av unghästarna (nej allt är inte guld och gröna skogar), men till slut hade han iaf alla fyra skor på sina hovar. Och det är enbart tack vare vår fantastiskt kompententa och tålmodiga hovslagare Martin. Tack för ditt tålamod och din kunskap!!!

2016-01-03

VÄRLDENS BÄSTA FARMOR (såklart är jag helt opartisk ;) ) fyller 90 år idag. GRATTIS!!!
Givetvis firas det precis som farmor bestämt och planerat (om någon undrar var jag ärvt min beslutsamhet ifrån så vet ni nu...) med att farmor bakat i några veckor, jag har fixat lokal, flera i familjen hjälp till med både bak och dukning mm samt nära och kära har bjudits in. Det blev en hel eftermiddag med gamla anekdoter, samkväm i glada vänners lag och en allmänt trevlig dag som farmor fick ta med sig med värme och kärlek. Nedan bjuder jag på lite bilder tagna av lillasyster Hannah och hennes make Alexander.

           
Jag lyckas tyvärr inte få ihop det så att rätt text hanmnar under rätt  bild så då får det blir såhär istället.
Bild 1: Farmor och Margot. Margot har alltid (dvs så länge jag har funnits och lite länge än så ;) ) bott granne med oss. Hon och farmor har nog gjort det mesta tillsammans. Från att hålla reda på bråkiga barnbarn till att baka tunnbröd.
Bild 2: Äntligen fick farmor sina 5 generationer. Lasse, Annika, Anna-Lisa, Alecs och i sitt knä lilla Lilo.
Bild 3: Familjen. Carina, Annika, Lasse, Mia, Hanna, farmor Anna-Lisa, Alecs och Lilo. Brukar inte bjuda på bilder på mig själv (speciellt inte när jag ser mer ufo ut än vanligt) men med tanke på att det var sista bilden som togs med oss alla tillsammans så gör jag ett undantag.

2016-01-02

Idag har jag varit in till ridskolan och hjälpt en kompis att duscha sitt föl. Inte lätt att för det första komma iväg till ett annat ställe och dessuom bli duschad. Så jag måste säga att hon skötte sig med bravur med tanke på omständigheterna.

2015-12-21

Vi på MH Equestrian vill önska alla våra vänner och kunder ett riktigt gott nytt år!

2015-20-24

Vi på MH Equestrian vill önska alla våra kunder och vänner en riktigt god jul!

2015-12-20

Första löshoppningen för "Pallaz" idag. Han skötte sig alldeles utmärkt, trots första gången i ridhuset. Kommer lbi riktigt roligt att fortsätta arbetet med denna kloka individ.

2015-12-16

Hovslagaren har varit här och skott några hästar idag. Har även även haft hästägarbesök av Cilla, som har hälsat på sin Northern Nabatino. 

2015-12-13

Idag har jag kört hem "Britt" till sin ägare igen. Hon har skött sig utmärkt trots att hov vilat en längre period pga skada. Första veckorna av igångsättning har gått utan problem. Nu är det bara hålla tumme att hon håller ihop när det så småningom blir lite mer belastning i träningen. 

2015-12-12

Så var dagen äntligen här. Efter att ha bokat ett föl i magen har det varit lång väntan innan vi fått hämta hem vår stjärna. Idag har jag och Sara hämtat L´Esprit ESS e. Luxus CML - Silvano - Bernstein, hos uppfödaren Sussande Stenfors på stall ESS. Med upp följer även barndomskompisen Primrose ESS e. Skovens Rafael - Sandro Hit. Dom skall få fortsätta gå tillsammans över vintern och sedan sommarens bete. 
Resan upp gick bra. Båda hästarna stod som ljus hela vägen. 

2015-12-10

Mycket hästtransportereande idag. Efter att stall och hästar var klar plcokade jag upp Madde på ridskolan för att åka och hämta hennes 2 nya hästar som kom med lastbil söderifrån. Både fölet och 3-åringen var jätteduktiga vid omlastningen och stid snällt hem till Madde. 
Därefter bar det av till Ekerö för att hämta hem två nya hästar. Paris skall sättas igång efter en längre tids vlla och hennes avkomma Palaizeau skall ridas in till våren samt förberedas och visas på 3-års test.

2015-12-07

Återigen visar det sig vilka fantastiska människor jag har runtomkring mig. Sara Myrberg har ställt upp med typ allt. Du är bäst! Tack snälla Monica och EmmyLou Fröjd som hjälpt mig med mockning och ut och insläpp av hästar när jag inte kunnat få tag i personal. Tack Celicia och Sara Akander som ställde upp och jobbade med kort varsel. Sara A är den bästa personal man kan ha!!! Har av förklarlig anledning varit väldigt begränsad i vad jag själv kunnat göra (jaja lyssnade som vanligt inte på läkare och vägrar vara hemma och vara sjukskriven flera veckor, det funkar liksom inte) så att ta in och ut hästar och packa mat har varit nog för mig. 
Återigen stort tack ALLA som hjälpt till med stort och smått. 
Idag kom Anna och hämtade hem sina 3 prinsar. Nu är det slut på semestern för Ben och dags för Zacken att bli ridhäst. Gamla sällskapsherren Sudden får komma hem till sin egen hage och box igen.

2015-12-02

December hade kunnat börja bättre. Idag när jag tog in hästarna så hoppade min axel ur led igen... Men en häst i varje hand och en arm som inte går att röra och smärtan som är, så är jag enormt glad att 3-åringarna skötte sig som om dom vore 23. Båda granbbarna stod som ljus till jag hade samlat mig nog för att gå in med dom i stallet. Fick leda båda i samma hand och dom följde snällt med och gick så försiktigt. 
Pappa fick köra in mig på sjukhuset och snälla Sara åkte och tog in dom sista hästarna. 
Väl på sjukan fick dom axeln tillbaka och efter röntgen visade det sig att det var lite trasigt, men ingen större fara. Så nu blir det problemlösning några dagar till jag kan mocka och rida själv igen.

2015-11-22

Idag kom Christina och hämtade "Affe" för att köra honom till lösdriften. Skönt för honom att få gå ut med jämnåriga och härja på bäst han vill nu när hans lilla hovbensfraktur läkt ihop. 
Tack återigen till fantastiska Anette Graf för ditt öga och din lyhördhet från oss som känner hästarna. Att du slog en plåt på hoven trots att han inte visade någon hälta när vi var in till dig, så vi kunde hitta den lilla skadan som han hade. Nu har han fått läka ihop riktigt och kommer inte att ha några men av det i framtiden. 
På kvällen var jag och hämtade en ny häst. Det är Britney Spears som ska påbörjas igångsättning efter skada.

2015-11-20

På fm kom Anna med "Ben" och "Sudden". Anna ska på semester med familjen så hennes hästar får bo hos mig och även dom få välförtjänt semester under tiden. Var inga problem att släppa ihop dom med Zacken. Så nu går Annas tre hästar tillsammans och varvar bus med att stå på huvudet i rundbalen.
På em kom "vår" veterinär Anette ut och vaccinerade hästar. Är glad att ha en så kompetent veterinär till alla hästar som är hos mig. Nackdelen är att hon bara är i Bollnäs ca 1 gång/mån. Men bättre än inget i alla fall. Alla planerade besök gör jag till henne.

2015-11-18

Idag har vår fantastiska hovslagare varit här igen. "Affe" har fått på ringskor för sista gången och får efter den här skoningsåperioden gå barfota igen. Till helgen är han äntligen redo att flytta tillbaka till sina kompisar på lösdriften hos Camilla. 

2015-11-16

Vinterskorna är på lastbilen. Tack alltid lika proffsiga Däckia i Bollnäs som byter däck snabbt och smidigt och dessutom till ett bra pris. Vi ses i vår igen.

2015-11-14

Haft besök av Anna och Linda i stallet på em. Därefter rullade vi vidare hem till mig. Jag hade bjudit hem några av mina vänner på middag. Vi njöt av underbart sällskap, god mat och dryck och såklart en massa hästprat. Tack för en trevlig dag och kväll alla. 

 

2015-11-10

Snälla Sara har varit här och hjälpt mig med lite hagfix. Sedan jag pajade min axel i vintras så har jag lite svårt ibland att bl.a slå stolp. Så vi körde på teamwork för att förbereda inför vintern. Nu är alla stolpar kollade och det som behövde bytas är bytt. Välkommen snö i stora mängder!

2015-11-08

Hästägarbesök av Anna idag igen. Hon har varit upp och hälsat på sin "Zack".
Har även varit in till ridskolan och haft en träning för en elev som jag hjälper ibland.

2015-11-05

Orpeho Rouge har fått åka hem till fam Odström idag. Han var kvar efter betet för att kastreras samt eftervården efter kastrationen. Nu har han läkt ihop fint och får vara hemma över vintern innan han kommer tillbaka på bete nästa sommar igen.

2015-11-01

Idag har jag kört hem Simona K till Knubbens Gård för en välförtjänt vintervila.

2015-10-31

Idag har Anna varit och hälsat på Zacken. Borstat och pysslat och även hunnit med en hel del prat. Och såklart det obligatoriska gofikat, som Anna alltid köper med för att vara säker på att få fika haha, som inte får missas när Anna kommer...

2015-10-28

Cilla har hoppat Simona idag igen. Simona går från klarhet till klarhet.

2015-10-26

Idag kom Näsviks Zaccharum med lastbil från Piteå. Jag har förmedlat denna fina 2-åring från uppfödaren till köparen. Då köparen skall på semester om ca 1 månad och hennes andra hästar skall vara hos mig då, fick "Zacken" komma till mig direkt. Detta för att han skall slippa byta stall så många gånger på kort tid. Anna (köparen) och hennes far var med och tog emot Zacken när han landande med lastbilen och hjälpte till att lasta om honom till min bil för vidare transport den sista biten till mitt stall. 

2015-10-24

Hästägarbesök idag på em. Alltid lika trevligt och berikande. Blir mycket diskussioner om avel och sport när hon kommer besök. 

2015-10-21

Hovslagare idag igen. Alla hästar skötte sig exemplariskt.

2015-10-19

Varit in med Simona till Cilla för hoppning idag igen. Gick jättebra! Idag hade vi dessutom med oss en extra hästskötare i form av en kompis son, som är med mig idag då hans föräldrar är borta. Roligt att han uppskattade en em i stallet. Ska nog göra hästkille av honom också. ;) 

2015-10-18

Idag har Rut fått varit med på programridning på BRS. Hilma red henne. Roligt att se dom båda som har utvecklats så mkt både enskilt och tillsammans. Blir så imponerad av Rut som tar varje ny sak som jag presenterar henne inför med ro. En riktig klippa.

2015-10-17

Idag har jag varit in med Simona K till Cilla. Första gången Simona hoppas uppsuttet. Cilla fantastisk pilot och Simona skötte sig riktigt bra.

2015-10-16

Idag har "vår" fantastiska veterinär Anette varit ut till oss. Hon har bl.a annat vaccinerat hästar samt kastrerat Orpheo Rouge. Allt gick bra och nu är det upp till mig att eftervården efter kastrationen blir bra så inga komplikationer tillstöter. 

2015-10-10

Idag har jag haft hästägarbesök på em. Efter stall och övrigt jobb var avklarat bar det av hem för att ta emot två av mina kusiner som skall sova hos mig inatt. På kvällen väntade överraskningsfest för min syster som snart fyller 40. Det blev en mycket lyckad tillställning.

2015-10-08

Idag har jag skjutsat hem Driwa till sin ägare. Blev dessutom bjuden på suveränt god middag när jag kom hem med henne. Tack Tina och Driwa för den här tiden. Vi ses snart igen. 

2015-10-07

Haft bästa hovslagaren här idag igen. Kan inte ofta nog berömma hans jobb. Jag är så oerhört tacksam att ha en så välutbildad och kompetent hovslgare knuten till oss.

2015-10-03

Idag åkte Don Dansör hem till sina ägare igen. Lycka till med er fina kille i framtiden.

2015-10-01

Idag blev det tidig morgon i stallet. Hästarna undrade nog vad jag ville när jag väckte dom så tidigt. När hästarna hade fått frukost och var ute lastade vi Don Dansör för en tur ner till Ulltuna. Ägarna vill röntga hals och rygg då hans mor hade problem som var så allvarliga att hon fick avlivas. Röntgen gick bra och det fanns inget att anmärka på så nu är det bara för Elin att fortsätta rida på som vanligt. Ett skönt besked för ägarna så dom nu kan slappna av i att det inte är något som blivit nedärvt.

2015-09-27

Idag har dom sista beteshästarna åkt hem. Cerleone och Cannon Valley kommer nu ha en skön vinter hos Camilla på hennes fina lösdrift. Senare kommer även Affendi att ansluta till dom. Orpheo Rouge blir kvar hos mig för kastration och sedan åker han hem. Båda killarna gick på transporten direkt och var inte alls brydd över att bli lastade. Tack för i sommar Camilla och Anette och på återseende nästa sommar. Tack även för den fina presten.

2015-09-26

Så var det då dags för filminspelning. Simona, Rut och Driwa fick följa med till bolleskogarna för att delta. Jag red 3-åriga Simona och två st skådespelare red Driwa och Rut. Hästarna skötte sig exemplariskt trots rökmaskiner, lyktor, kameror, drönare och allt annat. Supernöjd med deras insats idag. Tack Sara för ovärderlig hjälp med hästarna idag. Hade inte klarat att hålla reda på 3 st och dessutom samtidigt rida den ena själv.
En liten sneakpeak med ett suddigt foto från dagen. (Och nej vi hade inte hjälm när kamerorna rullade eftersom hjälmar inte riktigt passar in i en film från vikingatiden. Vi är alla medveten om vilken risk det innebär att rida utan hjälm även om alla tre hästarna är trygga.)


2015-09-25

idag kom Driwas ägare på besök. Med sig hade hon både lunch och fika. Hon hade tom bakat specialkakor till mig. Snacka om att bli bortskämd. Och ja dom var goda också.

2015-09-21

Simona K har kommit tillbaka idag. Hon skall sättas igång efter sommarens bete samt hoppas in under samma period av Cilla Tangfelt.

2015-09-20

Har haft ridlektion för en av skådespelarna idag. Rut är som vanligt en klippa och tar hand om sin ryttare. Något som dock slog mig, återigen, är hur lätt det verkar vara för killar att komma till rätta och känna sig trygg på en gång. Då blir det heller inga problem. Första gången han red och han travade alldeles själv. Imponerad!

2015-09-17

Idag har jag haft produktionsbolaget på besök igen. Vi tränade med diverse utrustning som kommer att användas under filminspelningen. Rut tog det hela med ro och brydde sig inte alls om att jag höll i saker och en surrande drönare. Eftersom hästar är flockdjur och dom andra hästarna kommer följa Rut nöjde jag mig med att testa med henne.

2015-09-08

Idag har jag haft möte med ett produktionsbolag. Jag skall leverera hästar samt vara med i en trailer till en kommande film. Kommer bli en rolig men väldigt annorlunda dag på jobbet.

2015-09-06

idag har Jovi och Sparven åkt tillbaka hem till Stockholm. Tack fam Kjerrman för i sommar och varmt lycka till i fortsättningen med era fina hästar.

2015-09-05

Ikväll har jag varit och ätit en trevlig middag med Jovi och Sparvens ägare. Därefter åkte vi ut till stallet och hälsade på hästarna en sväng.

2015-09-04

Madde med famlij har flyttat till Freluga så idag har jag varit där med traktorn och hjälpt dom bygga hagar. På kvällen flyttade Ziddan och Masse, som har bott tillfälligt hos mig under flytten, hem till sin nya gård.

2015-08-31

Haft hästägarbesök på betet idag igen. Vi hinner avhandla en hel del när ägarna kommer och hälsa på. Allt från föl till GP hästar.

2015-08-29

Idag var det så dags för fölvisning i Örebro. L´Esprit fick mkt fina omdömen och poäng, 8-8-8,5 på gångarter och med det dagens högsta gångartspoäng, och kvalade därigenom till fölchampionatet i Mantorp nästa helg. Dock var jag och uppfödaren Sussanne Stenfors rörande överens om att inte åka. Detta då vi anser att 2 långa resor på så kort tid är lite väl mycket för ett litet föl. Så nu får hon åka hem och gå i hagen med sin mamma och kompisar till i dec när vi ska hämta hem henne.
L´Esprit och Jasmina efter visningen.

2015-08-28

Efter avslutat arbete styrde jag och Sara kosan till Strängnäs och Sussie på Stall ESS. Imorgon skall vi visa vårt föl L´Esprit e. Luxus - Silvano - Bernstein
Jag och Sara bokade fölet redan i våras när den fortfarande låg i magen. Ut kom ett fuxssto som var alldeles bedårande sött. (Ja jag är partiskt ;) ) Att vi vågade boka fölet redan i magen beror på att jag känner mkt väl till mödernet och har haft avkommor efter henne hos mig i träning samt att jag träffat fler av hennes avkommor. Med Luxus som far så kändes det inte som en chansing.

 

2015-08-27

Idag har Sir Hyde åkt hem. Jag tackar för i sommar och önskar er lycka till med inridning av er fina häst. På återseende nästa sommar.
Don Dansör har nu slut på sitt sommarov och ska börja sättas igång igen efter sin välförtjäna vila. Jag och ägarna kommer gemensamt att arbeta honom innan han åker hem i början på oktober.

2015-08-26

Välkommen till MH Equestrian Stella och Maja, våra nya råttjägare.

2015-08-22

Idag har Madde visat Driwa på premering på Långnäs. Hon belönades med 40 poäng och blev därigenom en av dom högst bedömda Basjkirerna i Sverige. Grattis Tina till din fina häst och tack för ditt förtroende att jag har fått matcha henne mot premeringen. Tack Madde för en mkt proffsig visning av Driwa.

2015-08-17

Tro det eller ej, men nu väntar faktiskt en veckas semester för mig. Jag kommer att spendera den hos fina vänner i Stenungsund. Madde är hemma och sköter om hästarna.

2015-08-16

Idag har jag kört ner Don Cash till sin nya ägare Misan. Eftersom jag endå skulle ha åkt till en vän på västkusten imorgon så tog jag lastbilen ner och åkte "genvägen" över Jönköping och levererade honom. Han kommer få det toppenbra där nere. Fint stall och fina hagar men kompisar och en bra ägare. Jag önskar Misan och Don Cash varmt lycka till och tackar Carina för fötroendet att ha fått ha honom hos mig för att viadreutblida samt förmedla honom till sin nya ägare.

2015-08-10

Idag har jag kört Northern Revelation till Söderhamn. Där blev det omlastning till stor lastbil för vidare färd ner till Peder och Lisen Fredriksson.

2015-08-09

Dubbla hästägarbesök idag. Hann även med att åka in och titta på fölvisningen i Bollnäs en sväng samt ha möte med en av mina hästägare där.

2015-08-06

Idag kom 2 ston som ska vara hos oss en vecka medan ägarna är på semester.

2015-08-03

När ridskolehästarna har gått på bete har Charami fått komma tillbaka till mig. Dels för att hon inte kan gå på bete, då hon går upp alldeles för mkt i vikt, och dels för att vidareutbildas. MH Equestrian har sponsrat BRS med detta då jag brinner för "min" ridklubb. Idag fick hon åka tillbaka till ridskolan igen för att vara med på ridläger.

2015-08-01

Ikväll hade jag återigen hästägarbesök. Vi tittade på och fotade hennes häst. Som vanligt en massa surr om både hästarna på gården och andra hästar i sporten.

2015-07-25

Idag har Figaro åkt hem till sina ägare igen. Får återse dom på ons då dom kommer och tävlar i Bollnäs.

2015-07-21

idag fick en av 1-års hingstarna på betet foderstrupsförstoppning. Det var en riktigt obehaglig upplevelse. Jag har aldrig tidigare varit med om det. Som tur är lyckades jag massera lös det mesta innan veterinären kom. Efter veterinärvård tog jag en promenad hem med honom så får han sova inne och vara under uppsikt även om faran är över.

2015-07-19

Haft besök av Figaros ägare idag. Efter att Madde hoppat honom och visat honom så fick ägaren rida lektion så hon vet lite hur hon ska tänka när hon rider. Det är en känslig men riktigt fin ponny.

2015-07-15

Ikväll har vi varit iväg på en P&J med Figaro i Rengsjö. Eftersom Madde är utomlands fick Sandra hoppa in som pilot. Efter att bara ha ridit honom en gång innan gick hon in och red en mkt fin 0 runda med honom. Eftersom han var så fin och skötte sig så bra nöjde vi oss med det. Sandra red även en till ponny som hon lotsade säkert runt banan.

2015-07-11

Haft hästägarbesök idag igen. Även ett annat kärt återseende i stallet. Mina vänner är på bröllop så jag är hundvakt åt Max i helgen. Han var med ut och red jämt förut då hans matte hade sin foderhäst hos mig. Underbar jycke. Roligt att ha honom till låns en helg. Dessutom fick Luna en kompis hela helgen också.

2015-07-08

Varit med en kund och provridit häst ikväll. En mkt trevlig häst med vi kom fram till att det inte var hästen för just den ryttaren. Hon söker vidare och jag hoppas hon finner en häst som passar henne.

2015-07-06

Varit till Knubbens Gård och tagit emot en flock på 9 ponnyer idag. Ägaren har drabbats av sjukdom och därför är Helene snäll och tar hand om hästarna så länge.

2015-07-04

Intag av 4 ton hö i småbal idag. Tack Patrik och Sara för hjälpen. Är man 3 går det fort och lätt.

2015-07-02

Igår fick samtliga 1-års hingstar komma hem. Idag har hovslagaren varit här och verkat dom. Hade även ett hästägarbesök som var lika trevligt som vanligt.

2015-06-27

När jag var klar med det vanliga arbetet i stallet åkte jag ner till Cilla på Häggesta. Där stod målning av hinder på kvällens agenda. Blev bjuden på god mat och att måla när man är ett gäng går både fort och är trevligt.

2015-06-25

Idag har vi löshoppat och filmat Simona inför selekteringen till hopphästauktionen. På kvällen kom det en ny ponny. Det är Figaro som skall vidareutbildas för att det skall bli lättare för ryttaren att rida honom.

2015-06-23

Hästägarbesök idag. Därefter var jag och hjälpte en kompis att lastträna hennes häst.

2015-06-17

Hästägarbesök på kvällen. Därefter hade vi en liten reunion på ridskolan med delar av det gamla gänget. Roligt att träffas och surra lite. Många år sedan jag träffade några av dom. Bra initiativ Evve. Det får vi göra om.

2015-06-16

Haft hästägarbesök idag. Som vanligt trevlig när ägarna kommer och hälsar på sina hästar.

2015-06-07

Idag har det varit familjedag på ridskolan. Timotejs Rut har varit med på uppvisning med Hilma. Fantastisk häst som inte brydde sig ett dugg om varken ryttarens klädsel eller allt "ståhej" som var.

2015-06-04

Idag har vi varit och kastrerat Nabbe. 
På kvällen släppte vi 3 st 3-åringar samt 1 2-åring på bete.
Jon Bon Jovi (äg fam Kjerrman), Sir Hyde (äg fam Märges), Don Dansör (äg fam Björkner-Thor) samt Northern Revelation (äg Ingrid Ragnarsson) kommer ha en skön sommar tillsammans med välförtjänt vila efter väl genomförda 3-års tester (för alla utom Sir Hyde då som kommer gå sitt nästa år).

2015-06-01

Idag har hovslagaren varit här och tagit av skorna samt verkat alla 3-åringar inför betet.
Har även en praktikant den här veckan. Hon fick göra sitt tappskoprov, vilket hon klarade galant, när hovslagaren endå var hos oss.

2015-05-31

Idag har Misan provridit Don Cash igen. Häst och ryttare passar varandra riktigt bra. Nu är det bara hålla tumme.
Efter det åkte jag ner till Högbo för att hämta 3-års hingsten Northern revelation som skall gå på bete hos oss i sommar.
På em kom det ytterligare en beteshäst. 2-åriga Sir Hyde som är tillbaka för andra sommaren i rad.
På kvällen var det så dags att släppa 1-års hingstarna på deras bete.
Alltid lika roligt att se hästarna leka och springa runt och bekanta sig med omgivningarna.
Jack Sparrow (äg fam Kjerrman), Orpheo Rouge (äg fam Odström), Cerleone (Äg Annette Larsson), Cannon Valley (äg Camilla Sundqvist) samt Affendi (äg Christina Olsson) ska spendera sommaren tillsammans hos oss.

2015-05-30

När vi kom hem från 3-års testet var det dags att ta emot spekulant på Don Cash. Det var vår gamla ridskolechef Misan som kom upp från Småland. Så roligt att träffa både henne och Staffan (min gamla lärare från mellanstadiet) efter alla dessa år. Provridningen gick bra.
Som avslutning på en lång dag kom det 3 hästar som skall gå hos oss på hingstbete i sommar. Det är 1-års hingsten Jack Sparrow och 3-års val Jon Bon  Jovi som ägs av fam Kjerrman samt 3-års val Don Dansör (som är här för 3dje sommaren i rad) som ägs av fam Björkner-Thor.

2015-05-30

Idag var det dags för årets 3-års test. Tyvärr fick Simona stanna hemma då hon ej var fräsch igår kväll. Hon fick åka direkt hem för att undivka kontakt med de andra hästarna hos mig. Edit: Efter provtagning visade det sig att det var en vanlig unghästförkylning.
Northern Nabationo gjorde bra ifrån sig trots att han blev hingstig och något ofokuserad. Han belönades med 8,5-9 på sin löshoppning. Det var dagens näst högsa poäng i hoppningen.
Hann även med att träffa några av mina hästägare och prata lite.

2015-05-25

En sista löshoppning för 3-åringarna innan helgens 3-års test.

2015-05-23

Gästspelar som groom åt Cilla idag på hopptävling i Hudik. Alla hästar gjorde fina rundor och Cilla lotsade som vanligt unghästarna tryggt runt banan.

2015-05-19

Idag har jag kört ett sto, åt Knubbens gård, till Trogsta för betäckning.

2015-05-18

Löshoppning för 3-åringarna på schemat idag igen.

2015-05-17

Idag har jag varit till Knubbens Gård på invigning av deras nya skrittmaskin. En vacker dag ska även vi ha en. Det är ett fantastiskt bra hjälpmedel. Simona fick fälja med hem för den sista finslipningen inför 3-års.

2015-05-15

Idag har Minime åkt hem till sina ägare igen efter inridningen. Hon har även hunnit med att bli hoppad under ryttare under tiden hos oss. Jag är oerhört tacksam att jag har Madde som arbetar timmar hos mig som kan rida ponnyerna efter jag har gjort det första jobbet med att sitta upp osv.

2015-05-10

Nu är Nabbe åter tillbaka efter en veckas välförtjänt vila.

2015-05-03

Simona och Nabbe får åka hem och vila någon vecka innan de kommer tillbaka för den sista finslipningen mot 3-års-

2015-04-29

Idag har Driwa Kosack kommit. Det är en Basjkir som ska vara hos oss för vidareutbildning samt matchas mot premering i aug.

2015-04-27

Idag har varit en jobbig dag. Vi har efter ett tidigare beslut idag avlivat en av hästarna som varit hos oss. Det är något jag aldrig kommer lära mig och det är lika ledsamt varje gång. Men som ägare måste man ibland ta sitt ansvar och ta det jobbiga beslutet. Jagär glad mitt i allt att vi har Djurtjänst i Bollnäs som är faktastiskt proffesionella och duktiga i sådana här lägen.

 

2015-04-26

I em har jag haft hästägarbesök. Alltid lika trevligt.

2015-04-25

Löshoppning för Nabbe och Simona idag igen. Båda två skötte sig riktigt bra. Bådar gott inför 3-års.

2015-04-21

Sommar"skorna" på lastbilen äntligen. 

2015-04-17

Idag har Blue varit på återbesök till veterinären. Allt gick bra och han skötte sig bra.

2015-04-06

Då jag inte längre kan hoppa, pga mina trasiga knän, har Cilla T idag hoppat Don Cash åt mig. Även dressyrhästar vill hoppa ibland.

2015-04-05

Löshoppning på schemat idag igen. 3-åringarna "Nabbe" och Simona K var båda duktiga. Efter löshoppningen kom Simona hem till mig för att matchas viadre mot 3-års testet efter vintervilan.

2015-03-30

Följde med en vän som sällskap ner till Ulltuna idag. En av hennes hästar drabbades av kolik förra veckan och är nu pigg igen så hon fick komma hem. 

2015-03-20

Idag har det kommit en ny ponny. Det är Minime som skall ridas in för att seda åka tillbaka till sin ägare Eva Sjödin där deras yngsta barn skall rida henne.

2015-03-17

Idag har jag varit och hämtat Northern Nabatino. En 3-års hingst som skall ridas in samt matchas mot 3-års test. Ägs av Cilla Tangfelt.

2015-03-15

Idag har vi varit in till ridhuset och löshoppat Simona K för Gaby Young-Shing. Hon skötte sig bra och bättre kommer det bli med mer träning.

2015-03-14

Praktikanten som varit hos oss den här veckan har verkligen fungerat bra i vår verksamhet. Eftersom hennes ponny kan vara lite strulig att rida ut på kom hon idag ut med ponnyn så red vi ut tillsammans.

2015-03-09

Den här veckan har vi en praktikant hos oss i stallet.

2015-03-06

Idag har jag varit ner till Arphus Gård för att hämta en ny häst. Det är Don Cash som kommer att finnas hos oss till försäljning. Mer info kommer under hästar senare.

2015-03-03

Idag har hovlsagaren varit här igen. Är verkligen tacksam att jag har en så fantastiskt kompetent hovslagare.

2015-02-27

Idag har Tissot flyttat med sin ägare till deras nya hem. Jag tackar för fötroendet att ha fått ha denna häst hos mig.

2015-02-26

Ny häst har kommit idag. Det är Blue Sky Night som skall sättas igång efter skada.

2015-02-16

Idag har Charami flyttat till ridskolan. Elverna kommer få en riktigt fin häst att rida på och lära sig massor.

2015-02-11

Idag har jag varit och veterinärbesiktigat Charami. Hon gick igenom UA och flyttar till Bollnäs Ridsällskap om någon vecka. Gratulerar både säljare och köpare.
Idag belv även Pride såld. Det är Maggan Håkansson som är ny ägare på en mkt lovande ponny som behöver lite mer tillridning/utbildning innan han så småning om kan säljas vidare till en ponnyryttare.

2015-02-09

Jag är fantastiskt lyckligt lottad som har så fina människor omkring mig samt förstående hästägare.
Tack pappa Lasse, Sara M, Sara A, Madde S, Helen B-L, Cilla T, Magga H och Pecka med elver för all er hjälp med in och ustläpp, fodringar, mockning och träning av hästar. Utan er hjälp hade jag inte klarat dom här dagarna som varit och de närmsta dagarna framåt. Ni är alla guld värda!

2015-02-01

Ibland går allt väldigt fort. Idag när jag skulle ta in hästarna blev en av hästarna rädd. Den kastade sig och jag han inte reagera att jag skulle släppa. Det resulterade i ett besök på akuten. Axeln hade hoppat ur led bakåt. Till slut fick läkaren tillbaka den på plats igen så jag slapp åka vidare transport till Gävle för operation. Nu har jag armen i mitella och måste ta det lugnt några dagar. (månader enligt läkaren men jag hörde lite dåligt på det örat. ;) )

2015-01-29

Idag kom det en ny häst. Det är 4-åriga Tissot som skall vara hos oss för igångsättning efter vintervila/vidareutbildning medan hans ägare är upptagen av flytt.

2015-01-25

Lö kväll drabbades en av hästarna av kolik. Distriktsveterinärerna kom ut. Därefter blev det nattvaka i stallet. Hästen mår nu bra igen.

2015-01-19

B-ponnyn "Benny" har varit hos oss på rehabilitering. Han var med om en trafikolycka när ägaren var ute och körde honom. Benny hamnade på huven på en bil. Fysiskt klarade han sig bra men han blev tyvärr väldigt trafikrädd efter händelsen. Efter en månad hos oss är han nu säker med bilar och i trafiken igen. Jag vill rikta ett extra stort tack till Sara som kommit och, med stort tålamod och kunnande att läsa av hästar, kört bil hemma på vägarna medan jag tömkört. Efter denna träning kunde vi ge oss ut bland mer trafik. Nu reagerar han inte längre om det kommer bilar och bussar. Vi önksar ägaren stort lycka till med sin fina ponny i framtiden. 


Jag tömkör hemma och Sara kör försiktigt efter oss i bilen.

2015-01-06

Idag kom "Figge" tillbaka till oss för vidareutbildning samt förmedling. Det kom även en ny ponny som heter Pride. Han skall vidareutbildas för att sedan säljas.

2014-10-15

Barn har verkligen bra minne. Familjen Märges var och hälsade på Sir Hyde efter hans kastration. Det första barnbarnet sa när han kom in i stallet var "ninen" och pekade åt det håll där kaninerna är. Så även denna gång spenderade han besöket hos kaninerna med mamma och mormor hälsade på sin häst. Så himla söt.

Haft även haft spekulanter på Fergie ikväll.

2014-10-14

Stall på morgonen. Därefter in till sjukhuset för datortomografi. Åter i stallet fick samtliga hästar jobba på lina. Kvällen spenderades på Scandic och hästfest. En riktgit trevlig kväll. Tack alla sponsorer som ställ upp med priser till våra tävlingar och lotterier och tack till alla er som kom och gjorde kvällen så härlig med oss. Nästa år kör vi igen.

2014-10-13

Var in på sjukhuset och lämnade lite prover inför fredagens Datortomografi innan jag åkte till stallet på morgonen. När stallet var klart lastade jag in Fergie och åkte in till ridskolan och tränade för Annika. Fick mycket värdefull hjälp och även bekräftelse på att jag tänker och rider rätt. Det är bra med en avcheckning emellanåt. Riktigt nöjd med dagens ridpass. Efter jag varit hem med Fergie åkte jag vidare till Knubbens och red på Simona K. Idag travade vi ute med Kaiser och Helene som draghjälp.

   
Värmer upp med lite skritt.   Därefter några vändor med trav. Svårt att stå stilla när man är liten.

2014-10-12

På morgonen följde Sara med mig in till veterinären. Nightwish och Sir Hyde är nu kastrerade. Allt gick bra och de är åter hemme igen.


Sista bilden på Nightwish som hingst.

Varit till Knubbens idag igen och ridit Simorna K. Idag red vi själv från början och Helene agerade dragplåster på Simonas mamma Merzedes.
Suttit till sent in på kvällen och klippt film på Fergie. Så nu finns det film på henne för intresserade spekulanter.

2014-10-11

Både Nightwish och Sir Hyde har fått duscha idag inför morgondagens kastration. När jag sedan stod och spolade benen på Rut tyckte jag det lät lite konstig längre bort i stallet. När jag kom till "Wishen" hade han helt sonika på något vis lyckats krypa ur sitt täcke med alla gjordar kvar spända och täcket var helt. Frågan är varför jag ens blir förvånad... Lycklig såg han ut iaf där han stod och kastade runt med täcket.

2014-10-10

Lektion för Kajsa idag igen. Idag hade ponnyn hittat framåtbjudningen och stundtals såg det riktigt fint ut. Framförallt övergångarna var riktigt fina på slutet. Kajsa kämpar på bra med sin lilla ponny.

2014-11-08 och -09

Helgen har spenderats på ridskolan som tävlingsledare vid årets KM i dress och hoppning. Duktiga ryttare och ponnyer/hästar. Grattis till samtliga nykorade klubbmästare.

2014-11-07

Har återigen varit och ridit på Simona K idag. Vi vågade oss på att plocka bort linan och rida själv på vägen tillbaka till stallet. Duktigt tjej.
Fergie jobbar på bra och övriga hästar mår finfint.

2014-11-04

Varit iväg och ridit Simona idag igen. Hon sköter sig riktigt bra än så länge.

Nya hästen "Rut" har fått sig en välbehövlig dusch. Hon tog det hela med ro.


Skönt med en dusch.

2014-11-03

Ytterilgare en ny häst i stallet. Det är Timotejs Rut som skall stå uppstallad hos oss samt även tränas en del så småningom.

2014-10-30

Varit in till ridhuset och ridit Fergie på morgonen. Skötte sig riktigt bra första gången på nytt ställe och med ny ryttare.

2014-10-29

Varit och suttit på Simona idag igen. Det blev en tur i skogen då ridbanan var regntung. Ägaren fick vara tryggheten på marken och leda oss.

Ikväll kom det en ny häst. Det är Fergie som kommer finnas till förmedling hos oss.


Skönt att bli kliad efter ridturen.

2014-10-28

Påbörjat inridning ny häst idag. Ägarna har redan förberett den med att sitta på den.
Simona K sto född 2012 e. Contant Q - Empire
Då ägaren bor i Bollnäs kommer jag åka till dem några ggr/vecka och jobba med hästen. Vi kunde dock kanske ha valt en bättre första dag att sitta på hästen då det är höststorm här uppe och vi rider in utomhus. Men det gick bra det med. Verkar lovande med bra huvud.

2014-10-27

Lektion för Kajsa och Linda idag. Båda två skötte sig bra och utvecklas hela tiden åt rätt håll.

2014-10-24

Har hämtat mer hö idag. Så nu har vi nya rundbalar att köra ut i hagarna åt de hästar som har fri tillgång.

2014-10-23

Nu har vinterdäcken åkt på lastbilen så nu åker hästarna tryggt även om kylan och vintern behagar dyka upp.

2014-10-20

Idag har Sir Hydes ägare åter varit på besök. Den här gången var det dottern i familjen som kom och hälsade på med sin son. Elvin tyckte dock bäst om kaninerna...

2014-10-12

Haft besök av Sir Hydes ägare idag. Som vanligt trevligt med hästägarbesök.

2014-10-07

Avmaskat hästarna idag. Så duktiga och inga protester alls. Skönt när det går smärtfritt.

2014-10-05

Texas redo för hemfärd. Alltid lika roligt när kunderna kommer och öser beröm över en när dom hämtar hem sina hästar. Det värmer. Och tack så mycket för presenten.


Texas redo för hemfärd till Gästrikland.

2014-10-04

Vi på MH Equestrian håller tumme allt vi kan idag för "Ben" och Anna på breeders.


Ben och Anna efter välförtjänt diplom på 3-års test i Högbo.

2014-10-04

Idag har Texas fått duscha för första gången i sitt liv. Det gick riktigt bra. Imorgon åker han åter hem efter sommarbetet.

2014-10-03

Första dagen med ekonomin på ridkskolan. Smet iväg en sväng mitt på dagen för min obligatoriska lungröntgen. Givetvis har hästarna hemma fått sitt varje dag den här veckan också.

2014-10-02

Börjar känna att jag upprepar mig lite grann. Men varit på ridskolan idag med och haft lektioner och skött pappersexercisen. Har även blivit introducerad i ekonomitjänsten då nuvarande personal jobbar sin sista dag och jag kommer att ta över delar av det arbetet en tid framöver. Kvällen avslutades med dressyrmöte där vi bl.a planderade årets KM på Bollnäs Ridsällskap.

2014-10-01

Även idag har arbetet på ridskolan blandats av lektioner och kontor. Det är mycket en chef ska hinna med på en sådan stor anläggning. Jag skulle inte vilja byta på heltid men att hoppa in såhär någon gång ibland är helt ok.

2014-09-30

Dagens insats på ridskolan bestod i både teorilektioner och kontorsarbete. Han även med lite planering med nya ridskolemedarbetaren Carro.

2014-09-29

På morgonen fick jag hjälp av Sara att leda hem hingstarna från betet. Nu får dom flytta in på nätterna igen.
Vikarierar på ridskolan hela den här veckan då chefen har semester. Idag spenderades all tid med kontorsarbete och planering.


Glada killar hemma på gården igen.

2014-09-25 till -28

Efter att hästarna var klara på to packade jag in mig och hunden för en weekend nere i Stenungsund. Min enda semester i år så det var både efterlängtat och välbehövligt. Haft det underbart nere på västkusten med Bittan. En lugn helg som mest spenderades hemma med massor av prat och umgänge. Men vi han även med en utflytk på lö till Uddevalla och tittade på när deras son körde kross. Är man inte på hästtävling så får man åka på tävling med hästkrafter iaf. Han även med ett besök på deras ridklubb och prata med lite folk där.
Snälla Sara och Elinor tog hand om hästarna hemma medan jag var på vift. Luna fick spendera helgen i Göteborg med sin gamla ägare. Undrar vem som var gladast, husse eller hunden. Innan vi rullade norrut han jag och husse Andreas med en pizza och lite umgänge.


Luna och jag på morgonpromenad fre morgon nere i Stenungsund.

2014-09-24

Har börjat laga golvet i stallet. Haft en häst som boxvandrat så lite mindre hål att fylla igen i den boxen.

2014-09-20 till -21

Har spenderat en hel del av helgen på Bollnäs Ridsällskap. Där har jag och Maggan hållt i Grönt Kort kurs. Grattis till samtliga deltagare på kursen som alla klarade slutprovet. Lycka till ute på tävlingsbanorna i framtiden.

2014-09-16

Idag har Martin varit på besök igen. Den här gången var det Sir Hyde och Nightwish tur att få hovarna verkade.

2014-09-14

Har haft lektion för Kajsa och Star. Så duktiga båda två. Och duktig mamma också som körde transport alldeles själv. Man får lära sig många nya saker även som ponnymamma. ;)

Knärten har idag flyttat hem efter sommarens bete. Tack för i år och på återseende nästa år.

2014-09-09

Fick helt oväntat telefonsamtal från en av mina kunder/vänner. Hon var på väg till Bollnäs då ev av hennes travhästar skulle starta. Givetvis gjorde jag en rokad i kalendern och åkte ner och spenderade tid med dom på stallbacken. Fick även träffa deras nyaste tillskott i familjen. Sötchock!!! Tack Sussie och Emma Stenfors för en trevlig spontankväll.


Gudomlig liten varelse.

2014-08-31

Idag flyttade Chelini tillbaka till Stockholm efter sin sommar hos oss uppe i Hälsingland. Jag tackar för förtroendet att ha fått ha denna fina häst hos mig och hoppas vi återses nästa sommar igen. Då hoppas jag ridbanan är färdig så vi kan köra lite träningsläger och ni kan komma upp och vara uppe ett tag med er andra häst också.


Chille mumsar nöjt hö på väg hem.

2014-08-30

Katmandu flyttar idag till sitt nya stall. Detta har varit bestämt sedan länge då fodervärdarna vill ha närheten till ridhus och kopmpisar att rida ut med för dottern. Jag är glad för deras skull att dom nu fått plats på ett stall med eget ridhus och med mer människor som rör sig i stallet.

2014-08-27

Idag har vi haft besök av Annika. Chelinis alldeles egna "morotstant" kom som vanligt med godsaker åt honom så han var garanterat nöjd att återse henne igen. Blev en trevlig fikastund för oss tvåfotingar också med lite fika och surr.

2014-08-25

Besök av suveräna hovslagaren Martin idag. Chelini har fått nya skor och Texas blivit verkad.

2014-08-24

Idag fick Texas gå hem alldeles själv ifrån betet. Han var riktigt duktig att gå själv med bara mig som sällskap och kompisarna kvar i hagen som sprang runt och gnäggade. Imorgon väntar hovslgare för Texas, sen får han gå tillbaka till sina kompisar igen.

2014-08-23

Då jag har problem med ett överflöd av duvor som bor uppe på skullen fick jag idag hjälp att åtgärda detta. Pella kom med apportör och sin man och bonusson som hjälpte mig att skjuta av lite. Då det blir en sanitär olägenhet med foder osv till hästarna var detta ett måste. Ett mycket proffesionellt utfört arbete av familjen Lindmark/Göstas.

2014-08-19

Chelini har idag blivit valack. Som vanligt ett bra jobb av Hälsinglands Hästklinik. Allt gick bra och "Chille" är fortfarande lyckligt ovetande om vad han varit med om idag.
Under tiden Chille genomgick sin operation passade jag på att åka och träffa min underbara mormor. Som vanligt dukade hon fram gofika och det blev en massa prat innan det var dags för mig att återvända till kliniken och hämta hem Chille.

                      
Chille nykastrerad.                                                Världens bästa mormor.

2014-08-16

Idag har min underbara lillasyster blivit fru Elfving. Önskar er lycka och välgång Hannah och Alex. Tack för att jag fick vara med och dela er stora dag.

2014-08-15

Idag har Nora flyttat till sitt nya hem. Vi önskar nya ägarna varmt lycka till med denna lilla pärla.

2014-08-14

Haft spekulanter på Nora på fm. Första gången med någon annan än mig på ryggen och hon skötte sig hur bra som helst. Det enda som händer när hon inte riktigt förstår eller tycker saker är lite konstiga är att hon tappar lite bjudning. Men som jag sagt tidigare, det kommer att släppa med lite mer rutin. Man måste ju komma ihåg att trots att hon är 5 år så är hon nyss inriden. Och ett kvitto på att inridningen har lyckats tycker iaf jag är att hon går i samtliga gångarter utan problem även med en helt ny ryttare på ryggen. Hon har ju trots allt inte varit riden speciellt länge och om man jämför med tex hur man matchar en 3-åring inför ett 3-års test så är hon inte i närheten av tid som man har hunnit med på dom innan man visar. Spekulanter bestämde sig för att köpa henne så imorgon flyttar hon.

    
Jag och Nora idag när vi visade för spekulant.

2014-08-13

Idag åker Annika tillbaka till Stockholm. Chelini blir kvar hos mig ett tag till. Han kommer att kastreras innan han åker tillbaka till sina ägare.

På fm hade jag besök av ännu en hästägare. Vi planerade lite för framtiden med hennes 2-åring.

Har även hunnit med en tur i skogen med Nora. Fick sällskap av Zoie och trygga Katmandu.

2014-08-12

Var in med Nora till ridhuset idag. Första gången i ridhus. Den hästen har ett enormt bra huvud. Trots spänningar pga springade barn på läktare och folk som bar in hinder och packade in i förråden så gör hon aldrig några dumheter. Att hon tittar lite och tappar lite bjudning käns helt ok så länge hon inte gör något dumt. En riktig liten klippa. Den som köper den här hästen kommer få en fatastik bästa vän som man har roligt med varje dag.

2014-08-11

På em kom Texas ägare på besök. Blev en liten snabbvisit då de skulle vidare på gårdsvisning och hade tid att passa. Men roligt att de kom förbi en sväng iaf och hälsade på sin blivande stjärna.

2014-08-10

Sir Hydes ägare samt hans uppfödare har varit och hälsat på idag. Blev mycket prat om föl, betäckningar osv. Blivit rätt mycket hästägarbesök på sista tiden och det är alltid trevligt.
På kvällen red jag ut för första gången på Nora. Hon skötte sig riktigt bra trots vattenskotrar, bilar och andra farliga saker som man stöter på när man är utanför gården.

2014-08-09

Haft hästägarbesök på fm och visat häst.

2014-08-05

Noras ägare har varit på besök ikväll.

2014-07-28 tom 2014-07-31

Spenderat några dagar som inhyrd groom åt Cilla igen. Den här gången var det meeting på Sundbyholm. Cilla hade ett super meeting med flertalet placeringar och fina rundor. Återigen ett härligt meeting med team Tangfelt både vad gäller sport och umgänge.
Hästarna hemma har Annika och Sara tagit hand om på bästa vis. Samt snälla grannarna Fagerhed som har skött om vattning av grabbarna på betet.

2014-07-25

Anna har varit och hämtat sina prinsar Ben och Brandy idag. Som vanligt blev det en hel del surr om allt mellan himmel och jord när hon kommer på besök. Iof mest hästsnack, men även lite annat han vi med att avklara. Nu är det slut på sommarkollo för Bens del och han skall sättas igång samt matchas mot Breeders på Flyinge i höst. Jag önskar Anna och Ben varmt lycka till. Ni kommer vara så fina där nere.

2014-07-23

Hovis har varit på besök. Men 3 verkningar och 3 skoningar i denna värme så är det skönt att fläktarna ännu så länge orkar hålla stallet svalt.

2014-07-21 tom 2014-07-27

Tävlingar på Bollnäs Ridsällskap under helgen. Därför har vi varit några stycken som har preparerat utebanan intensivt hela veckan med massor av vatten samt harvning och sladdning. Under tävlingarna fick vi massor med beröm för underlaget. Känns alltid roligt när man får cred för alla idéella timmar man lägger ner med mångar sena kvällar/nätter för att få till en bra tävling.

2014-07-20

Bens stallkompis Brandy kom upp till oss idag. Familjen ska iväg på en liten semestertrip så då får även Brandy vara här på lite sommarkollo och gå ut på lite promenader en vecka.

2014-07-16

En trip till Upplands Väsby med två hästar idag som jag leverat mellan säljare och köpare. Jag stod endast för transporten. Hästarna stod snäll hela vägen ner och i hytten hade jag med mig Luna som sällskap.

2014-07-09

Fm spenderades hos veterinären för återbesök med en av ridskolans hästar. Efter röntgen konstaterades att sprickan läkt fint och nu skall hästen få börja promenera lite varje dag. Om va en månad hoppas vi att det går att börja rida igång henne lite lätt igen.

2014-07-07 tom 2014-07-08

Två intensiva dagar med egna hästarna och stallet hemma på mornarna. Därefter har vi tagit in hö på ridskolan. Vilket gäng som har kämpat på i år. Vi slog rekord genom att ta in 55 ton hö på 2 dagar. Alla kämpade på så himla bra i värmen. Jag är riktigt imponerad av att alla som orkade kämpade på in i det sista för att få in allt på endast 2 dagar.

2014-07-02

På kvällen red jag Edmond och visade honom för hans ägare. Därefter åkte han tillbaka hem efter en månad hos mig.

2014-06-27

Hovis har varit här och skott Chille samt verkat Texas. Texas ville inte alls gå hem från dom andra hästarna på betet, men efter viss övertalning och med Sir Hyde som sällskap så följde han till slut med ut från hagen och hem till stallet. Men hovslagaren skötte han sig jättebra.

2014-06-26

Idag har jag varit och hjälpt en kund att lastträna hennes häst. Den kommer att vara hos mig över helgen så ska vi köra lite intensivträning med lastning.

2014-06-24

Idag har Foo Fighters flyttat till ett nytt stall.

2014-06-23

På morgonen körde jag in Katmandu och hans ryttare till ridskolan. Dom ska spendera en vecka där på ridläger.

2014-06-19

Vi har haft ännu ett tävlingsmöte på Bollnäs Ridsällskap. Planering av höstens tävlingar samt nästa års tävlingar pågår för fullt. Vi hade även utvärdering av vårens lagserier.

2014-06-17

I em kom det en ny häst. Det är en 10-årig hingst e. Chellano Z - Cassini II. Chellini Z kommer att stå inackorderad här över sommaren.

"Cille" visar upp sig för dom andra hästarna.

2014-06-16

Idag har jag haft besök av Bens ägare Anna och hennes kompis Linda. Som vanligt roligt med hästägare på besök och som vanligt när vi tre träffas så blir vi babblandes hur länge som helst.

2014-06-12 tom 2014-06-15

Spenderat helgen i Gagnef som inhyrd tävlingsgroom åt Cilla Tangfelt. Många år sedan jag groomade på hopptävlingar, men allt flöt på bra. Cilla startade 7 hästar, men jag behövde bara ta hand om 5 av dom. De andra 2 skötte respektive ägare själv. Alla hästar gick bra under helgen och det blev en hel del rosetter med hem i lastbilen. En rolig helg med ett trevligt gäng och fina hästar helt enkelt. På hemmaplan har Sara och Sara tagit föredömligt hand om hästarna.

2014-06-10

Ikväll kom Donovan som skall gå på bete hos oss under sommaren.

2014-06-09

Idag har trimmern fått jobba hårt igen. Snart klart med all trimning runt hagar hemma på gården. Därefter är det hingstbetets tur att få lite orndning på växtligheten runt trådarna.

2014-06-08

Förutom allt vanligt jobb med hästarna så är det mycket underhållsarbete på gården den här tiden på året. Jag har bl.a fått hjälp av Kattis och Teppo att räta upp lite stolp på hingsthagarna. Idag har jag och Kattis målat staket på hingsthage. Det blir väldig skillnad när man får på lite färg.

                 
Före och efterbild på staketet.

2014-06-04

Inridningen av Nora fortskrider enligt plan. Idag fick hon dessutom komma ut i en ny hage så hon slipper gå ensam. Numerar huserar hon med Katmandu och Foo Fighters.
Edmond sköter sig bra. Lite spänd på nytt ställe, men han är endå lyhörd och gör det man ber honom om.


Nora och "Frall" med spring i benen.

2014-06-04

Har haft spännande telefonmöte idag. Vi får se vad det leder till i framtiden. Mer info kommer.

2014-06-02

Våran duktiga hovslagare Martin har varit här på fm och fixat hovarna på Ben inför sommarbetet. Därefter tog jag en promenad med Ben över till andra sidan älven och släppte honom med dom andra grabbarna.

       
Ben tvättar hovis tröja som tack för hjälpen. Ben och Nightwish återses efter nästan ett år.

2014-06-01

Ikväll kom det en ny häst. Det är 5-åriga Friesern Edmond som skall vara hos oss på utbildning 1 månad.


Edmond har precis anlänt till oss.

2014-06-01

Idag fick det bli en sista ridtur på "Figge" innan han åkte hem för att få lite semester med sina kompisar i norr. Figge kommer tillbaka i höst efter välförtjänt sommarlov och kommer då att finnas till salu hos oss.

        
Utmanade ödet lite och knäppte en öronbil på Figge. Figge på väg hem med sitt resesällskap.

2014-05-31

Dagen har spenderats i Högbo. Vi på MH Equestrian gratulerar alla våra vänner och bekanta till fint visade hästar. Vi vill rikta ett extra stort GRATTIS till Anna Grönberg som visade sin fina Nordsteern BelAvenir e. Belamour - Dávenir till diplom, med 9-8-8 på gångarter och 9-9 på ridprovet. Han fick bl.a omdömet från ridprovsdomaren att det var den finaste Belamour avkomma han sett. "Ben" är nu kvalad till Breeders i höst. Grattis även till Fredrik Böhling för din fina uppfödning. Efter 3-års testet fick Ben följa med mig hem för att gå på betet med dom andra grabbarna och få en lugn och skön sommar innan matchningen mot Breeders börjar.

2014-05-29

Hingstarna har fått komma ut på bete. Allt gick bra och killarna verkar nöjda med sin sommarvistelse.

2014-05-28

Konstaterade just att på exakt 6 veckor har jag förmedlat 4 hästar till nya hem. Det är roligt när man kan hitta bra hem där hästar och ryttare kan utvecklas tillsammans och att säljarna känner sig trygga med köparna. För hur det än är så är det viktigaste för mig, när jag förmedlar hästar, att det blir en bra matchning där häst och ryttare trivs tillsammans och säljaren känner sig trygg.

2014-05-28

Polema besiktigad UA.
På kvällen kom hennes nya ägare och hoppade henne lite för att sedan ta med henne hem. Dom kommer bli ett jättefint par. Jag önskar den nya ägaren varmt lycka till med sin nya stjärna.

2014-05-26

Ikväll har jag haft en ny elev. Ponnyn känner jag sedan tidigare då modern i familjen brukar rida för mig. Nu var det ena dotterns tur att få rida lektion. Både ponny och dotter skötte sig jättebra.

2014-05-23

Tror jag valde fel dag att fixa med hingstbetet med tanke på värmen. Men nu har jag iaf flyttat en del stop och stängt in en mysig skogsdunge där hästarna kan gå in och mysa bland träden.

2014-05-22

Idag har det kommit en ny häst. Det är Don Dansör. En 2-åring som ska stå hos oss fram tills det är dags för den att gå med dom andra grabbarna på bete.

2014-05-21

Polema är såld. Boka veterinärbesiktning för henne till veckan sen flyttar hon till sitt nya hem om allt går som det ska.

2014-05-21

Katmandu har varit in till veterinären och fixat till tänderna samt blivit vaccinerad.
På kvällen har jag haft spekulanter på Polema. Tjejjen som provred red henne väldigt trevligt.

2014-05-19

Idag har jag kört Tiffany till Söderhamn för vidare transport till sina nya ägare i Skåne. Emma var snäll och följde med mig som sällskap.
Figge har varit in och löshoppat för Gaby igen.


Tiffany redo för avfärd mot Skåne.

2014-05-18

Ny häst i stallet. Det är Polema som är till salu.

2014-05-17

Idag var det Kaiser som åkte hem med en rosett efter placering i 1.15. Merzedes debuterade 1.15 med en mycket fin runda som lovar gott inför framtiden. Då båda hästarna har gjort fina rundor båda dagarna fick dom idag åka hem till sig och smälta helgens framgångar.

2014-05-16

Båda hästarna skötte sig bra på tävlingen. Merzedes placerad 1 m. Hästarna hemma jobbar på fint.

2014-05-15

Har varit och hämtat Kaiser och Merzedes. De ska bo hos mig över helgen då det är hopptävlingar i Bollnäs. Cilla ska tävla, men har tight mellan starterna så jag ska vara behjälplig med att grooma och rida fram hästarna åt henne.

2014-05-14

Tiffany blev idag besiktigad U.A. Det betyder att hon på må påbörjar sin resa till Skåne till sin nya familj. Önskar nya ägarna varmt lycka till med denna lilla prinsessa och tackar ägarna för förtroendet att få haft henne hos mig för inridning.

2014-05-12

Cazcade har lämnat oss och åkt till sin nya ägare.
Ikväll kom en ny häst till stallet. Ett skäcksto på 5 år som ska ridas in och därefter kommer hon att vara till salu hos oss.

2014-05-11

Cazcade är såld och åker till sin nya ägare imorgon. Jag önskar den nya ägaren varmt lycka till med den oslipade diamanten och tackar säljaren för förtroendet att få haft honom hos mig.

2014-05-11

Fr.o.m 1 juni finns det några platser lediga hos oss på MH Equestrian igen. Kontakta Mia på 070-209 81 43 för att höra vad vi kan göra för just dig och din häst.

2014-05-11

Spekulanterna på Tiffany har bestämt sig för att köpa henne. På måndag ska jag boka besiktning för henne. Sedan får hon flytta ner till Skåne. Hon kommer få det toppen med sin nya familj.

2014-05-10

Har kört skyttetrafik med ponnyer ner på stan på em, där de har gått ponnyridning. Vi har haft ett arrangemang som heter Knalla mot knarket. Alla pengar kommer oavkortat gå till föreningen Narkotikafritt Bollnäs. En mycket lyckad dag med massor av folk som kom och knallade och visade sitt stöd i kampen mot droger i Bollnäs. Vi hade bl.a ponnyridning, chokladhjul, lotterier, hoppborg, polisen och brandkåren var där och informerade och barnen fick provsitta både brandbil och polisbil och mycket annat. Givetvis var även föreningen Narkotikafritt Bollnäs på plats och informerade.

2014-05-10

Vi har efter dagens löshoppning beslutat att inte visa "Figge" på 3-års test. "Figge" sköter sig bra men då han är lite "valpig" i sitt beteende fortfarande så är det bättre att han får vänta med att visas till han är 4. Vi fortsätter dock matchningen som om han skulle gå 3-års test och han tränas på samma sätt tills han åker hem för sommarvila.

2014-05-10

Spekulanterna från Skåne sov kvar över natten och ska titta på Tiffany återigen nu på morgonen innan dom åter rullar söderut. Senare på fm ska "Figge" få löshoppa.

2014-05-09

Måste bara få lägga upp bilder på en av hästarna som är hos mig i träning. Det är Cazcade som är hos oss för vidareutbildning och försäljning. Det är så roligt när hästarna utvecklas så fint och tar till sig träningen så bra. Nedan ser man ett tydligt exempel på det. Cazcade börjar muskla sig riktigt fint och ridningen går bättre och bättre. Tänderna är nyraspade och han är nu visningsbar för spekulanter.

Cazcade och jag när han hade varit här ett kort tag.
    
Cazcade har nu musklat sig fint och har en god grundkondition. Korset är inte längre lika toppigt och halsen börjar muskla sig fint.

2014-05-09

Full fart med spekulanter och hästar idag. Det har även kommit in en till bokning på en häst som kommer till oss på inridning. Mer information om den kommer senare.

2014-05-08

Hästarna jobbar på bra. Tiffanys inridning fortskrider på ett mycket positivt sätt, en väldigt okomplicerad tjej. Cazcade jobbar på bra och utvecklas hela tiden och "Figge" matchas vidare för 3-års test.
Ikväll har jag hållit ett litet föredrag för Lions i Bollnäs om min verksamhet och om ridsporten överlag. Det blev några intressanta diskussioner och de kom med flera bra frågor. Var lite nervös innan eftersom jag inte tycker om att stå och prata inför folk, men jag överlevde det med. För sporten är det bra att vårt budskap och vad vi gör sprids så mycket det bara går så givetvis ställde jag upp när jag blev tillfrågad.
Tiffany har fått bada idag så hon är iaf lite renare imorgon när det kommer spekulant. Även Cazcade ska visas för spekulant imorgon.

2014-05-05

Veterinären har varit på besök idag och fixat tänderna på en av hästarna. Jag är så glad att vi har bra kompetens även här uppe i norr, hos alla som behövs runtomkring när man jobbar med hästar.

2014-05-01

Idag har det kommit en ny häst till stallet. Det är 1-års hingsten Sir Hyde e. Sir Donnerhall II - Highcruiser. Han kommer att stå uppstallad hos oss tills det är dags för hingstarna att gå ut på bete.

2014-04-29

Idag har resterande hästar, som behövde avmaskning, avmaskats. Så om några dagar får de också gå ut på gräs. Då är det bara mockning kvar av de sista vinterhagarna, sen kan sommaren komma.
Bokat in spekulant på Cazcade som kommer nästa vecka och provrider.

2014-04-27

Har haft "mina" ponnyelever idag igen. Nu var det ett tag sedan sist. Var riktigt roligt att se båda två. Så mycket framsteg de har gjort. När dessutom den ena eleven fick en sådan känsla så jag tror hon hade flinat runt om hon inte hade haft öron, då blir man som tränare glad enda in i hjärtat. Det är precis det där man vill se. Lyckliga elever som njuter av att vara med sina hästar.
Boka in spekulant från Skåne som kommer nästa helg och provrider Tiffany.

2014-04-24

Tagit kolla masken på resterande hästar i stallet idag. Nu är det bara invänta resultat och avmska de hästarna därefter. Inte långt kvar till alla får börja gå och vänja sig vid gräs nu.

2014-04-23

Idag har Gaby hoppat Cazcade igen. Jag har tagit stygnen på en konvalecenthäst. Såret har läkt otroligt fint. Nightwish och Figge har blivit avmaskade idag så snart få dom gå ut på gräs.

2014-04-22

Hovslagaren på besök idag igen. Den här gången var det "Frallan" och Tiffany som fick på sina sommarskor. Nu är alla omskodda och utan brodd och sulor.

2014-04-21

På fm var det dags för löshoppning med Figge igen. Den här gången var det första gången som Gaby höll idet. Alltid bra att kunna bolla lite med hopp specialister eftersom jag själv har blivit "dressyrnörd" på gamla dagar.

2014-04-20

Har haft lektioner på em. Idag var det nya elever som jag inte tidigare haft. Båda två skötte sig bra och jag tror och hoppas att ponnymamman kommer våga hoppa sin bana imorgon när det är påskhoppningar på Bollnäs Ridsällskap. En ny klass är nämligen införd. Det är barn och föräldrar som får rida en runda var och räkna ihop sina resultat för att slutligen utse en segrare i klassen. Blir lite som en lagklass. Tror det kommer bjudas på en hel del skratt och roligheter imorgon på ridskolan mitt i allvaret av en klubbtävling.

2014-04-18

Idag har jag faktiskt unna mig hela dagen ledigt. Dagen har spenderats med en kär vän, som jag tidigare arbetat med på en hästgård. hennes familj och vänner. Har varit en riktigt skön dag. Personalen har skött hästarna prickfritt på hemmaplan så jag är trygg med att åka bort en dag.

2014-04-16

Veterinärbesiktningen för Diiva gick toppen. Hon gick igenom UA så nu flyttar hon till Falun. Jag önskar nya ägaren varmt lycka till med sin fina häst och vill samtidigt passa på att tacka Johanna för fötroendet att få ha haft hennes häst hos mig för vidareutbildning/förmedling.


Jag och Diiva första gången vi visade för spekulant.

2014-04-14

Vi har Märit Olofsson Nääs här uppe för träningar i två dagar. Passar givetvis på att titta på träningarna så mycket jag hinner, både för inspiration och för att lära mer. På kvällen blev det som vanligt en massa surr eftersom jag och Märit ses så sällan. Det är tur hon kommer upp och har lite träningar iaf så hinner vi prata ikapp lite grann innan vi stupar i säng.

2014-04-13

Figge har fått löshoppa idag igen. Det går bättre och bättre för varje gång. Dessutom är det så skönt att han börjar bli så van att åka. Kliver på lastbilen direkt och står som ett ljus när vi åker.
På em hade jag besök av spekulanter på Diiva. Det är samma spulant som varit och titta på henne tidigare som återkom. Spekulanten har nu bestämt sig för köp så imorgon är det dags att boka tid för besiktning.

2014-04-11

Idag har Gaby hoppat Cazcade för första gånge. Han skötte sig bra. Alltid lika roligt att se Gaby hoppa. Hon lotsar alla hästar så fint över hindren.

2014-04-10

Har varit ner till Strömsholm och bytt tillbaka till min lastbil idag. Dom har fixat till lacken riktigt bra.
På vägen hem provred jag två hästar åt Bollnäs Ridsällskap. Det slutade med att den ena fick följa med hem direkt. Bernard kommer bli en klippa på ridskolan som eleverna kommer kunna lära sig massor på. Hade även trevlis sällskap hela dagen i form av Annika Sjökvist, våran ridskolechef.

2014-04-09

Full fart i stallet idag. Förutom allt annat så har bästa hovslagaren har varit här och skott 3 hästar och verkat 1.

2014-04-08

Det finns endast en plats ledig hos oss i dagsläget. Kontakta Mia om du har funderingar för vad vi kan göra för just dig och din häst.

2014-04-08

Har haft spekulant på Diiva på fm. Diiva skötte sig riktigt bra. Med tanke på att hon dessutom varit hos oss knappt en vecka så kan man absolut inte begära mer än så. Spekulanten blev väldigt intresserad så nu är det bara att hålla tumme.

2014-04-05

Då vi i helgen har nationella ponnytävlingar hopp på Bollnäs ridsällskap, så har jag idag spenderat några timma på ridskolan som funtionär. Mycket bra arrangerade tävlingar och duktiga ryttare och ponnyer.
Hästarna hemma jobbar på bra.

2014-04-04

Första ridpasset på Diiva gjort idag. Hon skötte sig riktigt bra för att vara första gången med mig på ryggen och på ett nytt ställe.
På em kom det ännu en ny häst. Det är connemarastoet Tiffany som är hos oss för inridning. En riktigt charmig liten tjej som verkar vara lugnet själv.

2014-04-03

På fm kom det en ny häst. Det är Jiis Floriina Diiva som är hos oss för vidareutbildning/försäljning. Hon verkade inte alls brydd över att komma till ett nytt ställe.
På kvällen hade jag ett transportjobb så det blev en trip till Gävle fram och tillbaka för att hämta två st hästar.

2014-04-02

Ännu en strålande vårdag. Solen skiner, hästarna myser och jag sitter med kontorsarbete några timmar på fm. Mockar mycket hellre 50 vinterhagar än sitter på kontoret. Men det är jobb som måste göras det med. Så bara bita ihop och göra även tråkiga måsten. Snart ska jag dock åka iväg och hämta mer hö. Att arbeta med kroppen är så mycket roligare än att sitta vid datorn. I em står det ridning på schemat samt att förbereda inför den nya hästen som kommer imorgon fm. Mer info om den kommer senare.

2014-04-01

Har börjat mocka vinterhagarna idag. Det är inte det roligaste jobbet att göra, men ett nödvändigt ont om man ska hålla hagarna i bra skick. När alla hagar är mockade ska de sladdas och hästarna får gå över i andra hagar. Vinterhagarna får lite vila samtidigt som hästarna får börja noppa lite gräs och vänja magarna innan dom får gå ut i sommarhagarna.

2014-03-31

Har varit ponnytransport idag igen. Den här gången var det dock en kort transport inom kommunen. Alltid lika trevligt att träffa ägaren och vi har massor med erfarenheter att utbyta. Man kan lära sig så mycket av varandra när man samarbetar och är villig att ta till sig av tips från andra. Jag är inte på något sätt färdiglärd. Jag vet vad jag kan och var jag har mina bister. Så som sagt, det är alltid roligt att utbyta erfarenheter och få små små tips som kanske kan förändra och förbättra det man gör.

2014-03-30

2-års hingsten Nightwish har idag fått ha tömkörsningsgjorden på sig för andra gången. Han bryr sig inte alls om den. Snart ska jag börja longera och tömköra honom. I sommar får han gå på bete och smälta lite av sina intryck för att sedan köras in i höst. Därefter kommer pappa ha en klippa med sig i skogen när dom ska jobba. Jag verkligen älskar skallen på den här hästen. Ska även rida in honom så pappa kan följa med ut på mysiga skogsturer eller sticka iväg på sina egna upptåg på hästryggen.

2014-03-29

Förutom det vanliga jobbet hemma på gården och med hästarna så har jag varit iväg och haft träningar idag igen. Båda eleverna och deras hästar skötte sig bra. Ingen häst/ponny går "perfekt" ett helt pass. Man får ta med sig de bra stunderna och även att man kan lösa problem om de uppstår. Det är alltid lika roligt att komma till en träning och se att eleverna tagit fasta på de tips jag kan komma med och utvecklas åt rätt håll.
På kvällen kom det en ny familjemedlem. Det är katten Leffe, 2 år, som har flyttat upp från Stockholm. Hans ägare, en bekant till mig, kunde tyvärr inte ha honom kvar. Så vi provar om han och Luna kommer överens för isf får han bo hos oss. En så länge verkar det gå bra iaf så om några dagar är dom nog riktigt bra kompisar.

2014-03-28

Hela dagen har spenderats i bil. Har varit ner till Strömsholmsbilen med min lastbil för omlackering. Tyvärr hade deras fd lackeringsfirmat fuskat med underarbetet så lacken släppt på några ställen. Givetvis åtgärdar dom problemet och är verkligen proffsiga i sitt bemötande. Jag är väldigt nöjd med val av leverantör av min b-korts lastbil. De har även bytt lakeringsfirma för att problemet inte ska uppstå igen.
Efter att jag lämnat min bil utanför Strömsholm och bytt till deras demobil styrde jag kosan mot Stockholm. På vägen han jag med ett lunchstopp i Enköping med en av mina tidigare kunder och vänner Susanne från Stall ESS. Som vanligt när vi ses blir det bara hästprat.
Väl i Stockholm lastade jag ponnyn Fortuna på Ryttarstadion, som fick åka med upp till Hälsingland. Supersöt liten B-ponny som bl.a vunnit ungponnychampionat. Den ska nu säljas. Om ni letar en superponny så kontakta mig så kan jag förmedla kontakten till ägaren vidare. Var hemma lagom till det var dags att natta hästarna. Sen somnade jag själv ovaggat efter 13 timmar på vägarna.

2014-03-27

Som vanligt på Torsdagar har vi varit in till ridskolan idag. Cazcade gjorde sitt klart bästa pass sedan han kom upp till mig. Riktigt glad över hans snabba utveckling. Kattis hoppade "Frallan" som även han var riktigt duktig. Så roligt när hästarna är så fina, jobbar på med och för oss ryttare. Man blir helt enkelt varm i hjärtat.

2014-03-26

Nästa vecka kommer det två nya hästar till gården. En inridningshäst och en utbildnings/försäljningshäst. Nu finns det endast en plats kvar i stallet. Kontakta mig vid intresse. 070-209 81 43

2014-03-26

Hästarna jobbar som vanligt på bra. Gården har blivit vårstädad så det blev en tripp till soptippen med en massa skräp på fm. Ikväll ska jag åka in och ha en lektion på ridskolan då stackars ridskolechefen ligger däckad. Ibland får man styra om sina planer och ställa upp.

2014-03-23

Sommarens hingstbete är nu fullbokat.

2014-03-22

Varit iväg och haft träning idag igen. Så roligt att se när eleverna går så fort framåt. Hästarna hemma sköter sig bra och göra stora framsteg även dom. Jag älskar verkligen mitt jobb.

2014-03-20

Fick vara lite flexibel och styra om dagens planer. Tyvärr hade en av ridskolans hästar blivit sparkad i hagen och behöde akut köras till Hudiksvalls hästklinik. Självklart ställde jag upp på det. Med lite omkastning i veckans schema för egna hästarna så löste sig allt på bästa sätt.

2014-03-19

Kvällen spenderade jag på ridskolan på tävlingsmöte inför sommarens fälttävlan. Därefter satt jag, som resten av ridsportsverige antar jag, klistrad framför ryttareliten. Jag tycker det är positivt att ridsporten får ta mer och mer plats i media. Det verkar äntligen som att resten av Sverige börjar förstå att ridsporten är att räkna med.

2014-03-18

Idag har jag varit till Skoglunds Reklam och hämtat lite profilkläder. Mycket proffisga och hjälpsamma. Kan varmt rekomendera denna firma.

2014-03-15

Idag har det varit dags för lektioner igen. Eleven jag hade i ti visade redan idag stora framsteg. Det glädjer mig. Hade även ytterligare en elev idag. Även hon gjorde ett riktigt bra jobb med sin ponny.

2014-03-11

Förutom det dagliga arbetet med hästar, gård och allt annat som ska skötas när man har företag så har jag ikväll varit iväg och haft lektion. Det är roligt att ibland komma iväg och göra lite andra saker som man vanligtvis inte gör.

2014-03-10

Idag har vi återigen haft hovslagaren på besök. Idag fick han dock ett lätt arbete med endast en tappsko att slå på.

2014-03-09

Idag har vi bl.a haft besök av hästägare som kommer att ha sin hingst hos oss på bete i sommar. Dom fick kika på stallet och gården och som vanligt med oss hästmänniskor så blev det massor av hästsnack.

2014-03-05

Morgonen spenderades på ridskolan med kameran i högsta hugg. Har filmat Mauritius när Gaby hoppade. Senare i em ska jag klippa ihop den och skicka till spekulanter i Tyskland. Hade jag varit hoppryttare hade jag köpt honom direkt. Riktigt fin häst med bra kapacite.
På em kom Figges ägare och hälsade på. Alltid lika roligt när ägarna kommer och hälsar på sina hästar och följer deras utbildning.

2014-03-04

På fm åkte jag och Kattis in med varsin häst och red i ridhuset. Hon hoppade sin 4-åring och jag red en 7-åring. På em var det återigen dags för en trip till ridskolan. Den här gången var det 3-åringens tur att åka in och löshoppa. Endast 3dje gången i ridhus och man ser redan en utveckling. Han börjar förstå vad det här med löshoppning handlar om nu. Han är dessutom väldigt snäll att köra fast han inte är van och får åka alldeles själv.

2014-03-03

Idag har det hunnits med en hel del möten. Fm möte på Skoglunds Reklam med Madde Böhnke. Eftermiddagen blev det telefonmöten, bl.a med en Dansk. Mer info om det mötet kommer senare. Har som vanligt även hunnit med hästar och allt annat som ska göras varje dag. Dessutom fick snälla hovis komma på en akututryckning då en av hästarna hade dragit av sig en sko i hagen. Han är så snäll Martin som kommer när det krisar.

2014-03-02

Möte på Bollnäs Ridsällskap på kvällen. Vi har bl.a pratat dressyrlag samt planerat höstens dressyrtävlingar. Riktigt roligt att vi börjar bli fler dressyrryttare i Bollnäs igen. Många duktiga ungdomar som kommer underifrån och vi "äldre" som finns kvar i klubben.

2014-02-25

Många har, efter att ha läst tidningsartikeln, frågat hur det såg ut innan jag byggde. Så jag lägger upp länkten till ett klipp jag gjort med bilder som visar hela byggnadsprocessern. Här kan du set det.

2014-02-22

Idag har "Figge" fått varit in och löshoppat. Hans fokus var lite sisådär då det var ponnyer på andra sidan ridhuset samt att vi idag hoppade mot läktaren där det rörde sig folk mest hela tiden. Men det är nyttig träning det med. Han ska klara av det när det är dags för 3-års. Så med tanke på hur det såg ut i ridhuset idag är jag riktigt nöjd med hur han skötte sig. Bara fortsätta träna.

2014-02-20

Ikväll kom Cazcade till oss. Han verkar ta det hela med ro att komma till ett nytt ställe. Ställde sig och åt på en gång nästan.

2014-02-20

Resultatet av Ylvas besök hos mig förra veckan, kan läsas i dagens Ljusnan eller via webben här. På webben finns även ett kortare web-tv inslag.

2014-02-17

I veckan kommer det en ny häst till oss. Det är en 7-åring e. Cathageno - Time Bird xx. Han kommer att finnas till försäljning på MH Equestrian.

2014-02-15

På em hade jag besök av några av mina kunder/vänner. Efter att ha tittat på hästarna och fikat lite så åkte vi ner till BRS för att se GHAF´s clinic. Gabrielle Y-S visade fina och välridna hästar som vanligt. Hon är en förebild för alla med sin mjuka fina ridning och sin enorma kunskap.

2014-02-12

Har haft Ylva Lundin från tidningen Ljusnan på besök idag. En annorlunda men mycket trevlig fm blev det i stallet.

2014-02-05

Har unnat mig en halv dag ledigt idag. Åkte och hälsade på en vän och fd kollega som jag träffar alldeles för sällan. Det blir lätt så när avstånden gör att man inte bara kan slinka in på en kopp kaffe när man har 5 min till övers. Blev massor med surr och kaffe. Väl investerad ledighet som ger massor av energi.

2014-01-28

Idag kom veterinären på besök. Nu är "Figge" inte längre någon hingst. Han ska få ta det lite lugnt nu några veckor innan vi fortsätter matchningen mot 3-års test.

2014-01-27

Har varit till Hudik och provridit en riktigt trevlig 5-åring åt en kund idag.

2014-01-25

Min pappa har köpt en egen häst idag. Det är en 2-års hingst, kallblodskorsning. Nigthwish kommer bl.a att få arbeta med pappa i skogen. Grattis pappa till din alldeles egna kolsvarta häst som du har önskat dig sedan du var liten och red på ardennern.

2014-01-21

Idag har vi bokat kastration för "Figge". Så nästa vecka får han bli valack. Han har det lite jobbigt med att vara hingst så för hans eget bästa får det bli så.

2013-12-30

Idag har "Figge" fått löshoppa för första gången. Han skötte sig riktigt bra. Speciellt med tanke på att han aldrig varit i ett ridhus tidigare.

2013-12-13

Idag har det kommit en ny häst. Det är "Figge" som kommer att ridas in samt matchas mot 3-års test 2014.

2013-11-27

Ikväll blev det lite annorlunda jobb. Har varit på ridskolan i Bollnäs och haft två lektioner. Många sjuka nu så det är klart att jag ställer upp när det krisar. Det var en rolig upplevelse och jag tror och hoppas att eleverna var nöjda. Det blev ingen tårta iaf, trots avslutning med kaptensvändningar för de yngre barnen. ;)

2013-11-23

En ny inridninshäst är bokad. Den kommer i mitten på dec. Ägaren blev rekomenderad av en tidigare kund, vilket alltid värmer lite extra. Det är roligt när man har nöjda kunder.

2013-11-20

Hästen O´boy är till salu. Läs mer under hästar.

2013-11-20

Kvällen har spenderats på ridskolan. Först körde jag in Zoie och Katmandu, som står inackorderad hos mig, till deras ridlektion. Det är roligt att komma tillbaka till stället där allt började.
Vilken enorm insats alla ridinstruktörer gör för oss när vi tar våra första staplande steg tillsammans med hästarna, för att sedan utvecklas till de ryttare vi sedan blir. Utan ridskolorna, som vi är så bortskämda med i Sverige, skulle vi inte ha så många duktiga ryttare och hästmänniskor. En stor eloge till er alla som står där med ett enormt tålamod, dag ut och dag in och lär alla barn (och för all del vixna) dom så viktiga grunderna i ridning.
Senare på kvällen var det dags att åka in till ridskolan igen. Denna gång körde jag in Madde och Ziddan som skulle träna för Gaby. Här ser man verkligen utvecklingen från ponnybarn till SM-ryttare. Madde började hon som så många andra på ridskolan. Hon berättade dessutom att Kajza (som står hos mig) var den ponny hon först galopperade på. Nu tränar hon för Gaby, Peter Eriksson m.fl och har ridit bl.a på Scandinavium och presterat bra. Hon är ett av alla dessa kvitton på hur viktiga grunderna är och vilken stor roll ridskolan spelar.

2013-11-07

Jag har haft problem med min hemsida då någon har hackat/bytt lösen så jag ej har kunnat logga in. Efter många turer har jag äntligen fått ordning på det och kan återigen uppdatera sidan. Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering, men det har ej varit under min kontroll.

2013-11-07

Jag bjuder på en liten sammanfattning om vad som hänt den senaste tiden.
* I början på september åkte Tiesto hem till sin ägare. Inridningen var färdig och jag hoppas ägaren/uppfödaren hittar en bra köpare till honom. Han är en riktig gentleman med god ridbarhet och ett hjärta av guld.
* Under vecka 40 satt jag bänkad på Breeders och såg många fina unghästar. Flera stack ut och det ska bli intressant att se hur dessa utvecklas i framtiden. Testryttaren Patrik Kittel gjorde en fantastisk insats när han provred 4-åriga dressyrhästarna. Han förklarade hela tiden på varje individ vad han ville känna och hur han upplevde hästen. Då blev hans poängsättning också väldigt logisk. Något som man annars ibland kan känna på läktaren att man inte alltid förstår, då man har en helt eller delvis annan åsikt än domaren. Just att få höra hur dom tänker i sin poängbedömning var riktigt bra och intressant. Jag träffade flera av mina gamla och även en del nya kunder där nere. Det är lika roligt varje år när alla vi hästnördar får prata om det vi älskar mest dygnena runt.
* På vägen ner tog jag med mig Fraizer tillbaka till Jennie Larsson. Han har varit hos mig sedan Maj och först gått på bete för att sedan få två månader med igångsättning och arbete i skogen och härlig galopp och lite bus på stubbåkrarna. En riktigt fin uppfödning av Anita Rostner som jag tror kommer gå riktigt långt med Jennie i sadeln. Fraizer kommer åter en sväng i vinter och ska få ridas ut i skogen och snön och vila en period från ridhus. Alltid lika roligt när kunderna är nöjda och ger en fortsatt förtroende med deras hästar.
* I mitten på oktober var jag och hämtade en 1-års hingst från bete. Det var After Dark e. Foundation - Sandro Hit, upffödare Christina Olsson. Visade honom för spekulant som bestämde sig för köp. Mån 4 november lastade jag och Christina därför honom och åkte till Hudiksvall för besiktning. Han skötte sig otroligt bra. Första gången han åker så långt och dessutom själv. Allt gick super med besiktning, rötngen samt borttagning av vargtänder. När han piggnat på sig lastade vi honom i Lena Sandbergs, ny lycklig ägare, transport och hon tog med honom hem till Sundsvall. Vi önskar Lena varmt lycka till med denna lilla pärla. Lägg namnet på minnet för dessa två kommer ni se i resultatlistorna framöver.
* I slutet på Oktober kom det en ny häst till stallet. Katmandu är en inackordering som min goda vän Sofia och hennes dotter Zoie har på foder.

Det var en liten sammanfattning av vad som hänt sen senast.
Jag har även fått min operation uppskjuten minst två månader, då de ej kan operera så länge jag äter kortison. Detta medför att jag kan ta emot enstaka hästar för träning el inridning fram till och med operationen.


             

After Dark precis när han kom från betet. After Dark med sin nya ägare. Fraizer redo för avfärd.

2013-08-30

Då jag, pga ett trasigt korsband och väntande operation, måste ändra inriktning på mitt företag för ett tag framöver erbjuder jag nu:
Att ta emot unghästar, även hingstar, samt konvalescenshästar över vintern. Jag kan även ta emot ett fåtal hästar på inridning/vidareutbildning men då med det att när jag har opererats så får min anställda ta över ridningen av dessa. Jag kan rida fullt ut fram till och med operationen, dock vet jag ej ännu när det blir operation. Kattis, som kommer att arbeta timmar hos mig är en erfaren hopp/fälttävlansryttare som även arbetar som instruktör på BRS.
Kostnad för unghästar, som står inne på nätterna och går i hage dagtid, är 2500 kr + moms. Då ingår all skötsel, foder mm. Det som tillkommer är hovslagare, ev veterinär och dyl.
Kontakta mig vid intresse samt om du har några frågor eller funderingar.
MVH Mia

2013-07-25

Jag har tyvärr skadat mitt knä. Korsbandet är av och nu väntar operation och rehabträning för min del. Dom hästar som är hos mig kommer att vara kvar och jag kommer att rida dom fram till operationen. Därefter kommer jag ha duktig personal som hjälper mig med ridningen. Jag vill tacka allra ödmjukast för förtroendet från er hästägare som fortsätter ha era hästar hos mig trots detta och litar på att jag väljer ryttare med omsorg. Jag kommer givetvis att finnas med från backen och vara den som ansvarar för träningsupplägg mm för hästarna. Detta gör dock att jag kommer att kunna ta emot begränsat med hästar under hösten/vintern. Dock finns fortfarande möjlighet att lämna din häst hos mig, men på lite andra premisser än tidigare. Jag kommer p.g.a detta även nu kunna ta emot 1- och 2-åringar för uppstallning, hantering mm för att förbereda dessa för framtiden. Kontakta mig om du har några frågor eller funderingar.
MVH
Mia

2013-05-23

Då några hästar har åkt hem och några gått ut på bete finns det nu lediga platser på MH Equestrian. Kontakta Mia vid intresse. 070-209 81 43

2013-05-22

Nu har 3 av 4 unghingstar släppts ut på betet. Det var nog ett av dom lugnaste betessläpp jag varit med om. Gott med gräs tydligen.

 


Från vänster. Nordsteern BelAvenir 2-år, Firefox 2-år och Don Dansör 1-år. Don Dansör är till salu.

2013-05-22

Frenetiskt slutförande av beteshage idag, då vi släpper hingstarna ikväll. Tack snälla Henke, som är en mästare på att spetta ner stolp vid det här laget, och Fredrik, som vet hur man rensar bort gammal skräp och gamla trådar efter tidigare nyttjare av åkern. Ni har varit superduktiga idag.

2013-05-20

Ny häst idag igen. Nu är det många in och ut ur stallet ett tag. Idag anlände en 2-års hingst som skall gå på bete hos oss i sommar.

2013-05-19

Idag har Nutch åkt till sin nya ägare.
Alla hästarna jobbar på fint och det är ett privilegium att få rida så fina hästar varje dag.

2013-05-18

Kaiser K är färdig för att åka hem. Idag kom hans ägare och hämtade honom. Kaiser är till salu så är du intresserad av honom kontakta mig så vidareförmedlar jag kontakten med ägaren.

2013-05-17

Idag flyttar den inhyrda hästen "Stellan" tillbaka till sin gamla ägare. Detta då en tidigare skada återigen gått upp. "Stellan" får nu bli en glad pensionär och äta gräs och ha det bra.
Det betyder samtidigt att jag har en ledig plats i stallet. Kontakta Mia vid intresse: 070-209 81 43

2013-05-16

Idag har hovis varit på besök. 4 hästar har blivit skodda.


3-åriga "Spirre" får hovarna fixade. Skönt att vila huvudet på hovis rygg.

2013-05-15

Varit och besiktigat Nutch på fm. Han gick igenom UA så nu är han såld. Han kommer dock stå kvar hos mig till Sö em. Kattis och jag gratulerar nya ägaren och önskar dig all lycka till i framtiden med denna härliga häst.

2013-05-12

Ridit hopphästar idag igen. Ovant med hoppsadel så ofta på så kort tid. ;) Hästarna skötte sig bra trots dressyrtant på ryggen. :)

2013-05-11

En ny häst anläde idag. Det är 3-åriga Fraizer, som ägs av Jennie Larsson, som kommer att vara hos oss på bete. Därefter kommer jag att sätta igång honom innan han åker tillbaka hem till huvudstaden i höst. Fraizer tog det hela med ro att komma till ett nytt ställe trots sin unga ålder.

Fraizer visas på 3-års test Strömsholm 2013.

2013-05-10

Förutom det vanliga jobbet hemma på gården med allt vad det innebär, har jag idag varit iväg och ridit två hopphästar. Ryttarinnan är borta med ponnyelitlaget på tävling så jag rör på hennes hästar hemma. Gick bra med båda två. Håller tumme allt jag kan för BRS ponnylag i helgen.

2013-05-06

Filmen på Ramon är klippt och klar. Så är du intresserad av honom, kontakta Mia.

2013-05-05

Har varit in till ridskolan och filmat Ramon E. På kvällen när jag var klar med allt på hemmaplan åkte jag till Kilafors för att rida Lord Aragorn. Han ska vara med på familjedagen på Bollnäs Ridsällskap på To och visa upp hur man träna unghästar.

2013-05-02

Jag kommer att kunna ta emot ett antal hästar på bete under sommaren 2013 kontakta mig för mer info. Mia 070-209 81 43.
Det finns även 1 utbildningsplats ledig i stallet. I slutet på Maj kommer två hästar åka hem då dom är färdiga. Då finns fler platser. Kontakta mig för att diskutera vad just du och din häst behöver hjälp med.

2013-05-02

Idag har flera av hästarna varit in till ridskolan och fått jobba på utebanan. Bl.a så fick praon Lina hoppa Ferran Lady. Dom hoppade bana på 1-1.10 som avslutning och gjorde det riktigt bra. Första gången Lina hoppar hästen. Både ryttare och häst nöjd efter passet. Jag är supernöjd med alla hästar. Dom jobbar på bra och utvecklas hela tiden i rätt riktning.

2013-04-29

Lord Aragorn och Capricho åkte hem ikväll. Båda har skött sig bra och varit fina att rida. Speciellt roligt att få rida Lord Aragorn igen eftersom jag red in honom som 3-åring.


Lord Aragorn får gå ett pass hemma på åkern innan hemfärd.

2013-04-26

Jag har en jätteduktig prao från REAL gymnasiet i Gävle hos mig den här veckan och nästa vecka. Hon heter Lina Durhan och är super med hästarna och duktig att jobba. Det gör att vi hinner med en massa utöver det vanliga. Mycket vårstädning blir det utomhus och en massa småfix hinns med. Nu är det snart bara ridbanan som saknas innan anläggningen känns komlett. Iaf för stunden. ;)

2013-04-24

San Segur åker hem och får vila och bli hel igen.

2013-04-22

Idag har San Segur blivit ordentligt genomgången av veterinär. Tyvärr var känslan riktig och han har nu behandlats hö bakknä. Håller tumme för snabbt tillfrisknande. Vi avbryter satsningen på 5-års för honom och ser framåt i tiden istället.

2013-04-21

Ikväll kom det två nya hästar. 4-åriga Lord Aragron, som jag red in i höstas, samt Capricho. Hästarna ska vara här en vecka då deras ägare är utomlands. Nu är det överfullt i stallet några dagar så Ferran Lady kommer att få bo hos min hyresvärd. Helt ok då jag kan rida henne när jag kommer hem från stallet på kvällarna och det bara gäller några dagar. Den nionde och sista boxen ska nu upp så vi slipper det här problemet i framtiden.

2013-04-20

San Segur debuterade på tävling idag. Det finns en hel del att önska resultatmässigt och känslan var inte helt ok. Vi bokar tid hos veterinär för att kolla upp hans status. 


Rally"Sigge" på framridningen i halvstorm.

2013-04-15

Idag har jag skjutsat hem Bushido. Han har hunnit med att både bli inriden och kastrerad under sin tid hos oss.
Nu när Bushido har åkt hem har jag en plats ledig. Kontakta mig vid intresse.

2013-04-11

Fr.o.m må 15 april kommer det att finnas en plats ledig hos oss på MH Equestrian. Är du intresserad så kontakta Mia 070-209 81 43.

2013-04-08

Duktiga Cristoffer från distriktsveterinärerna har idag varit hos oss och kastrerat en 3-års hingst. Allt gick bra och om några dagar åker hästen hem till sin ägare då inridningen är färdig.

2013-04-05

Kattis gjorde sin första dag som anställd på gården. Hon kommer att jobba ca två förmiddagar/vecka med ffa stalltjänst. Kattis är hopp och fälttävlansryttare som själv äger ett fullblod, som hon tävlar hoppning/fälttävlan på, samt en 3-årig halvblodshingst, som så småningom kommer att matchas mot hoppbanorna. Kattis jobbar även deltid på ridskolan som ridlärare.

2013-04-02

Idag anlände 3-års hingsten Foo Fighter till stallet för inridning.

2013-04-01

Idag har jag fått återstifta bekantskap med en 4-åring som jag red in i höstas. Var riktigt roligt att sitta upp på Viggo igen. Han skötte sig bra trots att det var första gången han var in till ridhuset. Sargen var lite läskig ibland, men annars flöt det på fint. Några gånger till så kommer det bli bra.
Solen fortsätter skina och snön smälter med rasande fart. Har tom sett några grässtrån sticka upp på sina håll i hagarna. Nu hoppas jag att grävaren snart kan komma och fortsätta sitt jobb så jag får min ridbana färdig.

2013-03-31

Jag har visat Ramon för spekulant på eftermiddagen. Han är en riktigt trevlig häst med fina gångarter. Framförallt traven är av riktigt god kvalité. Med lite mer utbildning och styrka så kommer den hästen gå riktigt långt. På kvällen blev det en skogstur med Zoie som red Ferran och jag red Kaiser. Roligt med sällskap för en gångs skull. Det händer inte så ofta. Alla hästarna jobbar på bra och utvecklas fint.

2013-03-30

Idag fick bara San Segur vara med och träna för Anna. Han går framåt för varje dag. Tack snälla Anna för all hjälp i helgen.

2013-03-29

Anna Linder är upp i Bollnäs och firar påsk med släkten. En del av hennes tid "stjäl" jag och tränar. Idsag har hon ridit Ramon och jag red San Segur för henne. Båda hästarna riktigt fina.

2013-03-24

Ferran Lady har idag varit i Söderhamn och tävlat hoppning. Riktigt nöjd med hennes insats. Framförallt med tanke på att hon inte tävlat banhoppning dom senaste åren. Hon har dessutom endast tränat hoppning 2 ggr sedan hon kom till mig i dec 2012. Så med det i åtanke är 0 fel i 90 cm och sedan 12 fel i 1 m ett klart godkänt resultat. Att hon blev lite trött i sina hoppmuskler och petade dom sista två hindren i 1 meter är inte så mycket att säga om. Med lite mer kontinuerlig hoppträning kommer hon att bli en riktigt trevlig tränings och tävlingskompis för någon som vill rida lite lägre klasser. Kattis Stenbäck red henne föredömligt idag. Tack för hjälpen.


Ferran och Kattis efter 90 cm. Ferran ville inte riktigt stå på alla 4 ben samtidigt dock...

2013-03-21

Fick ett glädjande filmklipp från  en av mina kunder. Wayfarer ESS som har varit hos mig på inridning, är nu hemma igen och rids av sin ägare. Se filmklipp här.

2013-03-19

Det finns täcken av bra kvalité till rimliga priser att titta på hos mig.
Märket heter NM och är framtaget av Nicole Magaliff. Dressyrryttare, domare, tränare och allmän mångsysslare.
Bl.a så är utetäckena tillverkade i balistisk nylon för bästa slitstyrka och både inne och utetäcken har en fuktspärr så att man kan lägga på dom även om hästen är fuktig. Samtliga täcken levereras med hals, även fleece. Det finns även ridjackor och transportskydd, men dessa finns inte att se hos mig i dagsläget. Beställning på sommartäcken kommer att läggas från tillverkaren i dagarna och även dessa kommer sedan att finnas hos mig för att prova. Kontakta mig om du är intresserad av att veta mer eller komma och se/prova täcken till din häst.


Stalltäcke. Levereras med tillhörande hals. Finns i 200g och 450g.


Utetäcke. Finns i 0g och 200g.


Softshelljacka.

2013-03-19

Det finns nu en plats ledig på MH Equestrian. Om du är intresserad, kontakta Mia.
Då vädret ställde till det med snö på tvären under em har några av hästarna fått vila idag. Har hunnit med en del annat pyssel med både djur, stall och kontor istället.

2013-03-17

Har haft besök från Stockholm i helgen. Lunas husse Andreas och hans andra hund Sam har varit här. Vi skrev papper på Luna så nu är hon min och får stanna kvar i Hälsingeskogarna. Idag tog vi en ridtur upp på Västerbergstoppen i strålande solsken. Helt underbar klättring för både hästar och oss. Tror jag fick tillbaka lite ridsug i Andreas igen, så vem vet snart kanske han köper sig en fin hopphäst och är tillbaka i gemet. :)

Min fina Luna

Luna och Sam på morgonpromenad på isen.

2013-03-16

Idag har jag suttit upp på en av 3-åringarna för första gången. Han skötte sig riktigt bra. En härlig känsla när hästarna litar så på en efter allt jobba man lagt ner från backen, så att dom låter en sitta upp på deras rygg. Jag bara älskar mitt jobb.

2013-03-15

Har haft en av hästägarna på besök idag. Först red jag hästen och visade vad vi jobbat med dom två veckorna som gått. Därefter fick ägaren rida en liten stund. Alltid trevligt när ägarna kommer och hälsar på sina hästar för att följa hur dom utvecklas.

2013-03-14

Både jag och hästarna njuter av strålande solsken och att dygnets ljusa timmar blir fler och fler. Idag kom dom sista hästarna in vid kl sex på kvällen. Rikigt skönt.
Förmiddagen spenderades på ridskolan med Ferran Lady och "Sigge". Först hoppade Kattis Ferran och jag filmade. Därefter red jag Sigge innan vi rullade tillbaka till stallet. Ikväll ska jag klippa ihop en hoppfilm på Ferran som kommer att komma upp under fliken Hästar så fort den är klar. På em fortsatte arbetet med resterande hästar på hemmaplan. Imorgon väntar bl.a besök från hästägare. Alltid trevlig när ägarna kommer och hälsar på och följer sina hästar på vägen mot nya mål.

2013-03-11

Här kommer det lite bilder av hästarna jag visade vid gårdagens clinic med Jan-Ove Olsson.
Foto: Helene Hedenstrand.


Wayfarer ESS val född 2010 e. JJ RayBan - Bernstein äg/uppfödare Susanne Stenfors
Uppställd framför publiken. Tittar lite snett på alla som prasslar med papper på läktaren.

Franz lösgalopp

Löshoppning över nya 3-hinders systemet.

 

Friendly Fargo hingst född 2010 e. Friendship 1094 - Don Primero äg/uppfödare Anna Björkman Wallin
Uppställd för genomgång av den nya linjära bedömningen.

Uppställning.

Lösgalopp

Löshoppning.

 

2013-03-11

Arbetet med alla hästar fortsätter flyta på bra. Både yngre och äldre utvecklas framåt hela tiden. Det är det som gör det så fantastiskt att få arbeta med dessa underbara djur. Jag älskar varje dag jag får spendera med alla härliga 4-fota.
Eftersom Wayfarer nu är hemma hos sin ägare igen finns det en plats ledig på MH Equestrian. Jag kommer även att kunna ta emot ett fåtal unghästar på bete under sommaren. Kontakta mig vid intresse.

2013-03-10

Spenderat dagen på Lilla Pålstorp och Stall ESS. Först visade jag Friendly Fargo. Hingst född 2010 e. Friendship 1094 - Don Primero äg/Uppfödare Don Primero Dressyrstall. Vi hade en häst emellan innan det var Wayfarer ESS som stod på tur. Wayfarer ESS val född 2010 e. JJ RayBan - Bernstein äg/uppfödare Susanne Stenfors. Båda hästarna skötte sig bra och visade upp sig fint. Det var en lärorik dag, som alltid när Jan-Ove är inblandad. Han är en peadgogisk och otroligt kunnig människa. Bara att suga i sig av allt man kan. Tack alla inblandade på Lilla Pålstorp för en givande dag och för att jag har fått ha förtroendet att få arbeta med eran fina häst. Jag önskar er lycka till i framtiden med denna lilla pärla.
Efter clinicen fick Wayfarer stanna kvar hemma då han är färdiginriden nu. Med mig norrut tog hag istället Fargo som skall vara hos Patric Gullberg på fortsatt inridning och matchning mot 3-års test. Båda hästarna har rest riktigt bra trots sin unga ålder. Jag bara älskar min nya B-korts lastbil. Tack Strömsholmsbilen för en bra affär.


Övar uppställning med Friendly Fargo innan clinicen. Han har haft en skön vintervila nu, men fattade ganska snart vad det var jag ville.

 

2013-03-09

Jag och Wayfarer ESS rullar söderut mot hans hemmaplan på Lilla Pålstorp. Imorgon ska jag visa honom på unghästclinic med Jan-Ove Olsson. Där kommer bl.a den nya linjära bedömningen gås igenom och vi kommer att löshoppa med det nya trehinders systemet.

2013-03-06

Idag blåser vi bort här uppe. Får gå och luta sig mot vinden för att komma framåt. Hästarna är pigga och ystra. Tror jag har hamnat nere i Skåne. Där nere brukar det kunna vara såhär, men här uppe är vi inte vana vid dessa hårda vindar. Är endå imponerad att hästarna kan lägga band på sig och jobba på så pass bra som dom endå gör trots yttre omständigheter.

2013-03-05

Bommarna har tina fram. Jippi!!! Därför fick nästan alla hästar jobba över bommar på lina idag. Vissa fröstod fortare än andra, men alla skötte sig bra till slut. Dom behövde bara förstå att inte bommarna skulle bita dom i varken hovar eller mule. Jag bara älskar dessa unghästar. :)
Hade även besök av hästägare på kvällen där vi planerade lite hur vi ska gå vidare med deras häst osv.

2013-03-04

Wayfarer ESS fick åka in till ridhuset idag. Första gången jag red honom inomhus sedan jag påbörjade inridningen med honom. Han skötte sig jättebra och imponerar mer och mer för varje gång jag rider honom. Lägg det namnet på minnet inför framtiden.
Åkte även in med Merzedes till ridhuset och visade hästägaren vad vi har jobbat med första veckan hon har varit hos mig. 

2013-03-03

Idag har två nya hästar anlänt. Det är San Segur som skall matchas mot 5-års championat samt Freestyler som kommer att stå uppstallad hos oss.

2013-02-27

Idag har vi haft underbar dag med strålande solsken. Hästarna jobbar på fint och jag är så glad att jag får vara en del av deras utveckling.
Wayfarer ESS fick leka lite fotomodell då han ska vara med på unghästclinic nästa helg i Strängnäs och det behövdes bilder till programbladet. Bjuder på ett smakprov från dagens fotografering.


2013-02-27

En ny häst har anlänt till stallet. Det är 6-åriga stoet Merzedes som är här en kortare period för vidareutbildning. Hon kommer så småningom att matchas av hoppryttare mot breeders.
Hästsidan är uppdaterad med nya hästar som har anlänt.

2013-02-21

Från och med 1 Mars kommer det att finnas två lediga platser på MH Equestrian då två av hästarna har flyttat/flyttar till nya ägare. Kontakta Mia på 070-209 81 43 om du är intresserad att få hjälp med din häst.

2013-02-21

Vild Faksen har hittat ett nytt hem. Han kommer att flytta till en tjej i Hudiksvall. Jag önskar nya ägaren varmt lycka till med denna underbara individ.


2013-02-18

Första gången jag lastar häst i nya lastbilen. Makan ska flytta till sina nygamla ägare i Skåne, så jag har kört ut honom till Söderhamn där han lastades om till lastbil. Han åker med Olssons transporter. Kan varmt rekomendera dom om ni ska skicka hästar över Sverige. En mycket proffsig chaufför som visade stort lugn och kunnande. Makan gick snällt på lastbilen och påbörjade sin långa resa till Skåne.

                                             
                                 Makan och Luna delar         Makan på väg till Söderhamn.
                                på en morot och säger           Står snällt i nya lastbilen.
                                            hejdå.

 

2013-02-16

Idag anlände en ny familjemedlem. Det är 2-åriga huskytiken Luna. Hon ska vara här på prov en månad och om hon trivs bra får hon flytta upp till Hälsingland från Stockholm, då hennes nuvarande ägare känner att han inte riktigt hinner med henne.


          
Luna och Husse Andreas.       Luna hälsar på Makan.        Det är jobbigt att vara stallhund.

 

2013-02-14

Idag blev det en tur ner till Kolbäck och Strömsholmsbilen för att hämta min nya lastbil. Jag kan varmt rekomendera att ni tar kontakt med dom om ni funderar på att köpa B-kortslastbil. Med hög säkerhet, bra komfort för både hästar och människor samt en riktigt bra lastvikt så blev det ett självklart val för mig. Att dom dessutom anpassar bilen precis som jag vill ha den gör inte saken sämre. Nu kommer jag och hästarna att åka riktigt bra i framtiden. Tack snälla Emma för att du följde med och höll mig sällskap på resan.


           

 

2013-02-11

Vild Faksen söker ett nytt hem.
Kontakta Mia för mer info vid seriöst intresse. Ett livslångt hem med mycket kärlek är det enda kravet, då ägaren pga diverse omständigheter ej kan ha honom kvar längre. Det är med sorg i hjärtat jag lägger ut denna nyhet, då jag gärna hade haft denna gentleman kvar i stallet. Men sådant är livet med hästar, dom kommer och går.

 

2013-02-11

Spirit Of Sandro har anpassat sig bra till sin nuvarande miljö. En lugn och harmonisk kille som sköter sig bra. Ska bli spännande att få fortsätta utbildningen på denna fina häst. Dom andra hästarna fortsätter utvecklas och sköter sig bra. Det är en fröjd att få rida alla dessa fina hästar hela tiden.

2013-02-09

Moonshine ESS och Amadors har åkt hem till sina respektive ägare idag. En ny häst har anlänt och det är Spirit Of Sandro. Mer finns att läsa om honom under hästar.
Det finns nu en ledig plats. Kontakta Mia vid intresse.
3-års hingsten har börjat slappna av i sin nya miljö. "Vilden" är hans trygga punkt i tillvaron. Stallets maskot visar återigen sitt värde genom att vara en lugn och trygg kille som tar hand om nykomlingarna.

2013-02-05

Då jag är mitt uppe i en flytt privat så är jag just nu utan internet. Detta gör att uppdateringen av hemsidan kommer att vara något begränsan tills mitt internet kommer till min nya lgh.
I lördags flyttade en häst hem efter en månad hos mig. Idag kommer det en ny häst på den platsen. Det är en 3-års hingst som skall vara hos mig för att ridas in.
Idag har jag ridit ut på fina hästar i det vykortsvackra snöfallet. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag älskar vinter och snö. Underlaget är perfekt för att rida ut och få fin kondition och varierad träning på hästarna.

 

2013-01-29

Idag är det nästan vårkänslor i luften. Fåglar som kvittrar och 1 plusgrad. Härligt att vara ute och rida och inte behöva klä på sig så man ser ut som en michelingubb. 3-åriga Wayfarer ESS e. JJ Ray-Ban, som varit här i snart en månad på inridning, går framåt för varje dag. En travbild på honom när vi rider i snön får illustrera dagens arbete.

 

2013-01-25

Har precis skrivit min autograf på ett köpekontrakt. Om ca 2 veckor hämtar jag min fabriksnya Horsemaster XL. Supernöjd med bra bemötande från tillverkaren som verkligen har lyssnat på mina önskemål om vad jag vill ha och vad jag inte vill ha på min bil. Funderar ni på att investera i en B-kortslastbil kan jag varm rekomendera denna. Ni får gärna komma till mig och kika på min bil när den är här om ni vill se den och kanske ev provköra.

 

2013-01-25

Från och med Måndag 28 jan och en månad framåt kommer Sara Dahlin att jobba halvtid hos mig. Hennes huvudsakliga uppgifter kommer att vara stallskötsel på förmiddagarna.

 

2013-01-23

Den bistra kylan håller i sig. Jag har dock investerat i ett par elhandskar så nu slipper jag frysa. Väl värt varenda krona jag spenderade på dom. Hästarna är pigga och glada och sköter sig bra. En fördel med kylan är helt klart att dom flesta skoteråkarna inte vill ge sig ut. Det betyder att jag kan använda skoterspåren och rida på. Perfekt underlag.


-
Mia och Ramon E ute på en galopptur i skoterspåren.

 

2013-01-14

Vintern har kommit tillbaka med buller och bång. -25 grader imorse när jag gick ner och fodrade hästarna. För att det inte skulle bli så utkylt i stallet fick hästarna gå ut i omgångar.
Vi har haft en vacker vinterdag med strålande solsken. Fick klä på mig lite extra innan jag skulle ut och rida bara. Det enda jag fryser om är mina fingrar, som är hopplösa så fort det blir minsta lilla kallt. Överväger nästan att investera i "elhandskar". Hästarna sköter sig fortfarande fint. Jag ska ge er en närmare presentation av hästarna som är här just nu. Så kom tillbaka snart igen om du är nyfiken på vad jag har i stallet.Moonshine ESS efter dagens ridtur i skogen.

 

2013-01-07

Ett nytt år med nya möjligheter.
Fr.o.m vecka 2 kommer en ny medarbetare arbeta visstid hos mig på MH Equestrian. Det är Sara med bl.a meriter från ponny SM i fälttävlan. En utförligare presentation kommer.
I helgen fick Amadors åka till Edsbyn och hoppa lite. Till min hjälp när det ska hoppas har jag duktiga Elin som får vara pilot. Både Elin och Amadros skötte sig bra. Dom kommer ev att komma ut lite på tävlingsbanan tillsammans om han inte blir såld innan.
Unghästarna sköter sig fint och tränar på bra. Fortfarande läggs stor vikt vid grundridning och kondition.

 

2012-12-30

Igår anlände två nya hästar till gården. Det är en blivande 3-åring som ska ridas in och matchas mot 3-års test samt en blivande 5-åring som ska vara här ca 1 mån och få gå ut mycket i skogen samt tränas lite i snön. Idag fick båda nykomlingarna ta det lite lugnt och gå på promenad för att bekanta sig med omgivningarna.
Idag har det varit riktigt vårväder med en massa snöras från taken som följd. Snälla pappa har jobbat på med traktorn och plogat så jag kunde ta ut hästarna imorse. Han är en klippa min far.

 

2012-12-25

Hästarna jobbar på bra. 5-åringen går från klarhet till klarhet och börjar bli riktigt fin. På självaste julafton fick han ta en tur helt ensam ut i skogen, över den läskiga bron och han klarade det galant. Den som blir ägare till den hästen kommer bli världens lyckligaste.

 

2012-12-24

Jag vill önska all mina hästägare och vänner en riktigt god jul.

2012-12-17

Hästarna tränar på riktigt fint. Väljer att prioritera mycket tid på att lägga en bra grund på hästarna just nu. Givetvis blir det en del dressyr också, men mycket av tiden spenderas med att rida ut samt att rida på åkrarna när snödjupet tillåter. Just nu är det väldigt mycket snö. Använder mig av skotern för att platta ner snön i både hagar och på åkrarna så att det blir bra underlag för hästarna.En tur upp på berget med Ramon (till höger) och Ferran. Sara följde med på Ferran som sällskap.

 

Ramon och Ferran i hagen. Bryr sig inte alls om skotern längre. Vilket även har visat sig när jag har mött skotrar när jag ridit. Bra miljöträning för hästarna att vänja sig vid diverse motorfordon och oljud.

 

2012-12-05

En underbar vinterdag med blå himmel och massor av snö på backen.
Idag har veterinären varit här och vaccinerat tre av hästarna. Det betyder att dom får ta det lite lugnare någon dag nu. I eftermiddag kommer hovslagaren och skor en häst. Får även besök av en hästägare i eftermiddag.
Det har kommit in en del bokningar så i feb är det fullt stall som det ser ut just nu. Kan ev ha en box ledig. Det är både roligt och inspirerande med så fina och duktiga hästar i stallet.
För samtal med diverse försäljare för nästa stora investering. Kommer inom kort att köpa en B-korts lastbil. Det kommer att underlätta när jag oftast åker själv med hästarna till träning.

 

2012-12-01

Idag har det kommit en ny häst. Hon kommer att finnas till försäljning för kunds räkning.
Snön har vräkt ner det senaste dygnet. Mätte tidigare idag och då var det 58 cm. Mer kommer det hela tiden. Det har gjort att dagen har gått åt till snöskottning så hästarna har fått tagit det lugnt. Igår var det galopp på fälten i djupsnön vilket både hästarna och jag uppskattade. Blev mycket bus från pigga glada hästar.

 

2012-11-28

Ny häst till salu. Superhoppare. Förmedlas av MH equestrian. Mer information.

 

2012-11-26

Planerar för vintern och hästarna som kommer. Idag har jag varit ute och spettat ner ytterligare stolp till några hagar. Snart är alla hagar färdiga.
Som det ser ut i dagsläget kommer jag ha några lediga boxar i dec. I jan finns det 1 box, ev 2 ledig och i februari finns det ev 1 plats ledig. Kommer vara blandat med inridningshästar, försäljningshästar samt unghästar som ska matchas mot championat.
Hästarna som redan kommit fortsätter att utvecklas fint. Idag fick vi äntligen lite snö på backen. Det märktes direkt på hästarna som blev lite piggare och busigare när vi var ute och red i snövädret. Stora härliga flingor som föll. Jag hoppas att det fortsätter så här då det blir mycket ljusare och trevligare med snö på backen.

 

2012-11-25

Fick ett så himla gulligt meddelande på facebook idag. Det kommer från en tjej som jag har jobbat med några veckor. Vill gärna dela med mig delar av det. Väljer att ta bort en del av förklarlig anledning.
"På den korta tiden tillsammans med dig så lärde jag mig mycket mer om hästar på marken än vad jag lärde mig allt tillsammans på dom somrarna där på ....."
Önskar dig all lycka till med vad du än tar dig för. Du är en duktig och ambitiös tjej som kommer att klara vad du än tar för dig. Villig att lära och ta till dig nya saker. Tack för ett gulligt meddelande. Sådant värmer.

 

2012-11-12

Eftersom det är svårt att fota och rida samtidigt har det blivit dåligt med bilder. Jag ber om ursäkt för detta. Ni får hålla till godo med dessa bilder så länge så får ni iag se lite av hästarna som anlänt.
1 dec kommer ett fullblodssto som kommer att finnas här för föräljning. Perfekt läromästare för den som vill ha en häst som går som en klocka i terrängen.


Amadors. Polskt halvblod som finns här till försäljning.


Ramon. 5-åring som finns här till försäljning.

"Vilden". Kallblod som står uppstalad här under en tid.
Inte så vild som namnet säger som tur är.


"Sigge" som matchas mot 5-års nästa år.

 

2012-11-09

Idag anlände en 4-åring till stallet. Han ska matchas mot 5-års nästa år och kommer att stå här för träning till och från under vintern.

 

2012-11-04

Idag anlände ytterligare en häst till stallet. Jobbar på med träning av hästar, bygger fler hagar och pysslar med allt annat som ska göras på en gård.

 

2012-10-31

Fixar med smådetaljer i stallet. Täckeshyllor kommer upp, nya handtag på dörrar i personalrum mm. Små detaljer som gör heltheten så mycket bättre.
Hästarna motioneras varierande varje dag efter deras individuellt upplagda utbildningsplan.
Just nu är det 6 hästar inbokade så det finns endast 3 platser kvar som det ser ut i dagsläget.
Så fort vädret tillåter ska jag försöka få till lite fotografering utomhus. Då kommer det upp lite bilder både på hästar i träning och anläggningen.

 

2012-10-27

Idag hölls äntligen invigning av stallet. Grannar, vänner och branschfolk var här för att se stallet, umgås och fira att stallet är färdigt. Bilder från invigningen kommer senare, då jag ej själv tog några foton utan väntar på foton som några av gästerna tog.

 

2012-10-22

Idag har jag haft besök av länsstyrelsen som har gått igenom stallet och gården. Fått ok från dom både vad gäller stall samt tillstånd för yrkesmässigt utövande. Så nu är det bara att köra på. Känns riktigt skönt. Nu har jag nått ett av mina delmål. Jobbar vidare mot nästa.
Hästarna var lugna när dom kom ut i sina hagar på morgonen. Massor med grönt gräs gjorde att dom knappt han in i hagen innan dom stog och mumsade. Brydde sig inte ett dugg om att kolla in sin nya omgivning. Skönt med lugna, trygga hästar.
Hagbyggena fortsätter. Är en hel del stolp som ska ner innan tjälen kommer så jag har hagar åt alla hästar.
Har även fått förfrågan från några fler hästägare. Det känns riktigt positivt att det går så bra redan från starten. Som det ser ut i dagsläget har jag bara 3 boxplatser kvar. Samt förfråging från några till som ännu ej bestämt sig.
Har även haft telefonmöte med en duktig hoppryttare idag. Jag ska lejja in henne att hjälpa mig att hoppa vissa hästar. Även om jag gymnastikhoppar och använder bommar i min ridning så känner jag att jag har tappat för mycket av den rena hoppningen på senare år. Därför känns det bra att kunna knyta till mig en så duktig hoppryttare som kan stå för den biten av utbildningen.

 

2012-10-21

Idag anlände dom första två hästarna. Den ena kommer från Gävle och ska vara här ett tag på utbildning, sen åker den tillbaka till sin ägare igen. Den andra är en 5-åring som kommer finnas här till försäljning. Riktigt trevlig individ som fick 9or rätt igenom som föl i Tyskland.
Em/kväll spenderade jag i regnet med pannlampa byggandes hagar. Nu börjar faktiskt tom jag lessna rätt rejält allt blött. Var som en dränkt katt när jag kom in på kvällen.


"Dorse" har precis anlänt och är cool trots att han är helt ensam i ett nytt stall.

Lite senare kom Ramon så nu har dom sällskap av varandra.

 

2012-10-20

Stallet är nu inflyttningsklart och imorgon kommer dom två första hästarna. Dock går det inte enligt plan med ridbanan pga allt regnande. Entrepenören kan inte köra maskinerna då det är för blött. Så just nu är det paus i att anlägga ridbana. Som tur är har jag snälla grannar som lånar ut sin ridbana så länge.
Snälla Anderas har varit här och hjälpt mig flytta på två bärande stolpar som hamnade mitt i boxöppningen. Underbara elektrikern Hasse har varit här på kvällarna och vi har tillsammans monterat upp och kopplat alla nya armaturer i stallet. Jag är så lyckligt lottad som har så snälla grannar som ställer upp och jobbar på kvällstid för att jag ska hinna få klart allt i tid.

 

2012-10-15

Här kommer en sammanfattning av senaste tidens arbete i bilder med lite kortare förklaringar. Det har hänt en hel del sista tiden med många timmars arbete. Därav har jag varit lite dålig att uppdatera hemsidan. Men nu kommer allt på ett bräde så håll till godo.

 

3 Oktober dök äntligen boxarna upp några veckor försenade.
Folke kom med sin hjullastare och lossade åt mig. Tack snälla.

IKEA är peace of cake. Klura ut vad som är vad, sen montera.

4 Oktober. 1 Box uppe och ramen till nästa.
Jag kör ner till Flyinge över natten och anlitar personal som fortsätter montera så jag har tid att åka bort över helgen.

På Flyinge hann jag med att se fina hästar fint visade av duktiga ryttare.
Träffade massor av underbara människor som jag träffar allt för sällan.
Vill passa på att gratulera alla ägare, uppfödare och ryttare till era fina hästar
samt Marie och Olle Bjernick som fick ta emot gasparipokalen för sin uppfödning Toy Story.

När jag kom hem från Flyinge hade ytterligare ett gäng ramar kommit upp.
Tack Alex och Perra som jobbat på medan jag varit borta.
Även Lane var snäll och åkte hit och lossade lastbil med spån när jag var borta.
Vad jag är glad över alla snälla grannar som ställer upp och hjälper till med stort och smått.

9 Oktober. Halva stallet uppe. Börjar bli expert på att passa in plastplank. ;)

Samtliga boxar uppe förutom en front som jag måste vänta lite med.
Några bärande stolpar som skall flyttas bara innan det är helt klart med boxarna.

11 och 12 Oktober bestog av småfix. Upp med krokar, saltstenshållare mm.

Matte från Bodåkers Transport är här och gräver för ridbana och grushagar.
Just nu är det en stor jordvall i mitten av ridbanan, men när det är klart kommer den ligga underbart vackert vid älven.

11 Oktober. Äntligen tröskväder även här i norr. Folke tröskar i sin nyinköpta tröska. Kolla vart den kommer ifrån. :)
Nu blir det halm och korn till hästarna.

Parnerborg har balat halmen och lägger in den på ladan.

Snälla pappa hjälper mig att hissa upp halmen på skullen.
Tror inte det hade blivit bra om jag hade gett mig på att köra klon.
Gjorde mig bättre nere och koppla balarna.

Vallen som såddes in i våras har tagit sig fint under kornet.
Blir riktigt fina beteshagar i vår.

 

2012-09-28

Den här veckan har jag börjat sätta upp skivor på väggarn, förberett för gjutning genom att kärra in en massa grus och lägga armeringsnät. Igår lastade jag och Fredrik (en av systersönerna) ca 2,5 ton metallskrot som tidigare monterats ner och burits ut från ladugården. Idag kom betongbilen med 6,5 kubik betong. Hade hjälp av två av mina systersöner samt en vän till dom. Det var guld värt. Nu är golvet klart. På ti kommer (hoppas jag innerligt då leveransen blivit uppskjuten 2 ggr) boxarna. Då är det bara sätta fart och montera. Sen är stallet klart och hästarna kan komma. Har även påbörjat målning och uppfräschning av toa/dusch och min mor har varit här och börjat skura ur blivande sadelkammaren.
Jag har som vanligt hunnit med att rida hästar åt kund också. Båda hästarna sköter sig och är fina.
Nedan kan ni se lite bilder från veckans arbete.


Väggskivorna på plats.

Snälla lillasyster hjälpte
till att måla fönster.

Förberett för gjutning.

Betongen på plats och utsmyckad
med gamla ardennerskor som jag
hittade när jag städade ladan tidigare.
Alex, Fredrik och Manne var till ovärderlig hjälp när
det gällde att få ut ca 6,5 kubik betong på 30 min.

3,1 ton skrot lastat och
klart för att åka till återvinning.
Tack Fredrik för hjälpen att slita och släpa.

 

2012-09-19

Arbetet med stallet fortskrider enligt plan. Den här veckan är det målning som står på schemat. Innertaken blir vita igen, likaså väggarna. Det ska även gjutas igen där foderbordet tidigare var samt dyngrännor. Blir en del cement som går åt. Riktigt roligt arbete nu när man ser att det börjar ta form.
Jag fortsätter arbetet med inridning av 3-åring samt rider 5-åring åt kund i närheten. 3-åringen fick igår gå på stor hoppbanan där dom byggde hinder samtitidgt som jag red. Riktigt duktig som fixade det efter bara drygt två veckor med ryttare på ryggen. Ägarna har gjort ett toppenarbete med honom innan från marken, samt hängt och suttit på honom.  5-åringen kommer att finnas hos mig för försäljning så småningom. Det är en tysk import som fick höga poäng som föl. Dom fina hästarna ger mig massor med energi att fortsätta dra på mig blåstället och få stallet färdigt.


En liten bild på skillnaden som blir med lite färg.

 

2012-09-12

Här kommer bilder som jag utlovat på 3-åringen som är under inridning.

Värmer upp med longering.

3dje gången på ryggen. Bra med staket runt ridbanan om man inte kan styra.

Både ryttare och häst nöjd efter ett pass i solen.

 

2012-09-11

Skurat och börjat sprutmåla taket idag. Vilken skillnad det blir. Frågan är bara om det är taket eller jag som blir vitast... ;)

 

2012-09-10

Lite småfix i stallet. I em blir det återigen arbete för 3- och 5-åring hos kund.

 

2012-09-09

Varit i Enköping och tittat på 4-års kvalet till Flyinge. Fick se flera fina lovande hästar som var väl visade av sina ryttare.

 

2012-09-08

3dje gången på 3-åring under inridning idag. Ägaren/uppfödaren har gjort ett bra grundarbete med hästen så idag åkte linan och vi travade runt lite på ridbanan. Bilder kommer. Rider även en 5-åring åt samma ägare och även den sköter sig bra.

 

2012-09-03

Dags att börja räkna ut hur mycket betong jag behöver för att gjuta igen där foderbordet var samt gamla utgödslingen. Börjar fundera varför jag inte var mer engagerad på mattelektionerna när jag gick i skolan. ;) Ska även montera ner dom sista lysrörsarmaturerna innan det är dags att spika list i taket. Snart får jag äntligen städa och måla. :)
Den här veckan kommer jag även börja rida in en 3-åring samt rida en 5-åring hos samma kund. Kommer åka dit ca 3gg/v framöver eftersom jag inte har mitt stall klart ännu och det ej är så långt att åka.

 

2012-08-31 tom 2012-09-02

Har spenderat helgen i Sundsvall på deras nationella dressyrmeeting med Märit Olofsson Nääs och hela hennes team. Helgen blev lyckad för Märit med 3 segrar och en 2a plats. Fina hästar och duktig pilot förtjänade verkligen sina segertäcken trots litet startfält. Jag tycker det är synd att det blir så få starter i Sundsvall då det är väl arrangerade tävlingar och en riktigt bra anläggning. Håller tummarna att dom får fler starter i Mars när dom har sina tävlingar då. Tack Sundsvalls ridklubb för välarrangerade tävlingar och tack Märit med team för en underbar helg.

Märit och Dortmund med segertäcke Int I


Märit och Strolchi med segertäcke MSV B:4

 

2012-08-29

Konstaterar att det är värt varenda krona att slippa bila bort foderbord och forsla ut all sten själv. Grabbarna gör ett superjobb och med maskinerna dom har till sitt förfogande går det fort dessutom. Själv håller jag mig till skruvmejsel just nu och monterar ner dom sista armaturerna i taket. 

 

2012-08-28

En vecka försenad dök så äntligen paddan upp från PP Såg och Borr. Nu ryker foderbordet och andra små kanter.

Kant mellan fd kobås och stallgång bilas bort.

Foderbordet ryker.

 

2012-08-27

Nu finns en kortare film när jag rider in Donna Welvet våren 2012. Filmen hittar du via länk under fliken bilder.

 

2012-08-24

Demonterar lysrörsarmaturer. Elektrikern har varit på besök och visat hur jag ska göra det på ett säkert sätt. Så nu åker samtliga ner för att sedan motera upp nya fräscha armaturer.

 

2012-08-22

Besök av bl.a Helene Lassa från Folksam. Nu är alla nödvändiga försäkringar tecknade för mig och bolaget. Jobbar vidare i ladugården som snart är tom. Därefter får jag invänta företaget som skall bila bort foderbordet innan jag kan gå vidare med att gjuta, städa och måla.

 

2012-08-20

Kontorsdag idag. Har bl.a haft ett givande telefomöte som gett mig ytterligare nyttiga verktyg och nya kunskaper.
Har även beställt boxar idag. Det blir färdiga boxar från Hammars med grå plastplank som fyllning.

 

2012-08-17

Städdag idag. Ladan har städas ur så dom kommer in med traktor i ladugården till veckan när dom ska bila bort foderbord och frakta bort all betong. Glömde knäppa ett före kort, men knäppte ett när det var klart iaf. Nu är det hyffsad ordning och reda (pianot blev kvar för det orkade vi inte lyfta iväg) och golvet sopat. Har även hunnit med att tömma det sista i ladugården idag och sopat överallt. Nu inväntar jag bilning av foderbord innan jag går på med högtryckstvätten. Sen blir det målning osv innan boxarna skall monteras. Tack Fredrik för dom här två dagarna. Du har varit till massor av hjälp!

Tillräcklig ordning för att en traktor ska ta sig in och ut ur ladugården i alla fall.

 

 

2012-08-16

Har haft snälla systersonen Fredrik som hjälpt mig här idag. Tur var väl det för jag hade aldrig klarat av att bära ut allt metallskrot själv. Fysiskt tung dag, men det går fort framåt så det är värt varenda svettdroppe.

Alla kogrindar borta. Foderbordet kommer att bilas bort till veckan.

Dagens skörd av skrot som Fredde hjälpt mig bära ut.
Gjutjärnsvattenkopparna kommer att tas till vara på och fräschas upp för att återanvända.

 

2012-08-15

Idag har jag gått loss med tigersågen på allt järnskrot (gamla kobås mm) som ska ut. Vem behöver gym när man kan riva ur ladaugård och bygga om till stall? ;)
Elektrikern har varit här och tittat på hur vi bäst löser det med nya fräscha lysrörsarmaturer samt gått igenom övriga eldragningar. Allt ser bra ut med elen.

Jag går lös med tigersågen på inredningen.

Resultatet efter att tigersågen gjort sitt jobb.
Gymträning att bära ut allt skrot.

 

2012-08-14

Möte med försäkringsbolag idag som skall inkomma med offerter på diverse försäkringar som behövs när man har företag. De har även sett över befintliga försäkringar på byggnader och dom är redan fullgoda trots att det åter blir verksamhet på gården. Skönt att slippa en extra utgift där. Jag hade nämligen räknat på att bli tvungen att försäkra upp ladugården. Bra dag med andra ord, iaf när man som jag tycker om när man kan skära på utgifterna. :)

 

2012-08-13

Idag hade jag besök av PP såg och borr från Gävle som har räknat på arbete med att bila bort foderbord. I mitten på nästa vecka kommer dom och bilar bort det. Därefter kan jag gjuta igen de gamla dyngrännorna som kommer att hamna i boxarna. Börjat fundera på hur jag ska måla stallet också. Innertaket blir vitt, men hur jag ska göra med väggarna har jag inte riktigt bestämt mig för ännu. Tur att jag inte kan måla fören efter foderbordet är bortbilat så jag kan vela en liten stund till. ;)

 

2012-08-07 tom 2012-08-09

Snälla systersonen Fredrik är här och hjälper mig att riva ur ladugården. Det är en hel del att göra innan vi kan montera in boxarna. Gamla grisboxar som skall rivas ur, kobås som ska skäras ner, gammal mjölkanläggning som ska monteras ner, foderbord som skall bilas bort, målas tak och väggar, skruva upp plyfaskivor och en hel del annat smått och gott. På torsdagen kom en 20 kubiks container som vi håller på att fylla med en massa gammalt junk. Nu händer det saker och fort går det. Börjar se att det kommer att vara ett stall inom en inte allt för lång framtid.

Fredrik med släggan i högsta hugg.

 

2012-08-07

Nu är det klart med förprövningen av stallet, så nu är det bara att bygga. Saker och ting tar lite längre tid under semestertider.

 

2012-08-01

Ladugården rivs ur för fullt. Fått klartecken från banken och bestämt mig för vilka boxar jag kommer köpa efter att ha fått in samtliga offerter. Spenderar en hel del tid i telefon med bl.a Länsstyrelse. Lite svårt att få svar på vissa frågor under semestertider. Får ha lite tålamod och återkomma när ordinarie personal är på plats igen. Har att göra endå så det är inte hela världen. Bara lite frustrerande när man inte kan få svar på sina frågor direkt.

 

2012-07-15

Bygglovshandlingar inskickade. Nu får vi se om jag kan bygga som jag tänkt mig eller om Länsstyrelsen har någon åsikt om mitt tänk. Jag vet dock att alla mått är mer än väl godkända då både boxar och gångar håller högre mått än kraven. Hoppas att jag kan få ett förhandsbesked på ansökan trots semestertider. Annars får jag göra det jag kan så länge.

 

2012-07-11

Efter diverse kompletteringar till Skatteverket är det nu klart. Företaget är ett faktum och jag har mina papper. Dags att boka möten med banken för att kunna invester i boxar mm.
Har även fått in en del offerter på boxar. Det skiljer en hel del på olika tillverkare trots samma material och utforming. När jag fått in alla offerter måste jag bestämma mig för vilken leverantör jag vill ha, sedan beställa boxarna.
Nu snurrar det på och trots allt mindre roligt pappersarbete så är det värt varenda timme jag lagt ner för att noggrant ha allt korrekt från början. I höst när stallet är klart och dom första hästarna kommer på plats kommer jag njuta varje dag av att mocka skit, rida hästar och allt annat jag kommer tillbringa mina dagar med. Har redan några hästar inbokade och det känns possitivt. Tack för erat förtroende ni som redan nu bokat plats inför hösten!!!

 

2012-07-06 tom 2012-07-08

Spenderat helgen med Märit i Mariefred. Märit lotsade som vanligt sina fina hästar till fina prestationer och blev 2:a i båda starterna med Dortmund samt presterade en fin uppvisning med Strolchi i genrepet inför Falsterbo.
Blev en helg med en hel del umgänge med alla underbara dressyrmänniskor och nya tips på saker att tänka på samt hur jag ytterligare kan utveckla företaget.

 

2012-06-12 tom 17

Papper, papper och åter papper. Det är inte bara när man ska starta eget. Massor med tillstånd som ska sökas. Blanketter som skall fyllas i. Fått hjälp av systersönerna i ladugården där vi mätt, mätt lite till och mätt om igen. Nu är ritdningen till stallet helt färdigställd och offerter begärda från diverse boxtillverkare. Kommer att köpa färdiga boxar som ska monteras upp. Ladugården skall tömmas, städas och målas innan boxarna kommer. Blir grovarbetare så det heter duga av mig i sommar. Kommer dock rida en hel del också, vilket kommer ge mig energi att fortsätta även om det tar emot någon dag med allt tungt arbete som ligger framför mig.
Åkern är insådd med vall och det växer fint. Ridbanan kommer ligga vackert vid älven Voxnan. Vilken utsikt jag kommer ha när jag jobbar.
Supersnälla Mona på Hälsinge Ekonomi har hjälpt mig med en del blanketter som jag inte hade hundra koll på hur jag skulle fylla i. Dessa underbart snälla vänner jag har som delar med sig av sin kunskap är ovärderlig i min satsning. Utan dem skulle allt bli mycket svårare.

 

2012-06-11

Packat bilen och rullar norrut igen. Unnade mig en helt ledig dag med besök hos släkt och familj för lite catch up sen sist vi sågs. Laddar batterierna inför kommande utmaningar. 

 

2012-06-05 tom 11

Kvällen den 5 rullade jag mot Bro för att spendera en vecka hos Märit med familj. En veckas semester kombinerat med lite groomande på Strömsholm fick avsluta min roadtrip för den här gången. Har knutit ovärderliga kontakter inför framtiden och fått nya vänner som jag är glad att jag mött.
Strömsholmsveckan blev en lyckad tillställning för Märit med bl.a seger i 6-års klassen med Strolchi och 5e placering i Int I samt kval till Int I kür med Dortmund. Där de också slutade på en fin 5e plats i den hårda konkurensen.

 

2012-06-04 tom 05

Tillbringar mina två sista dagar hos Anna på Don Primero Dressyrstall med allmänt fix och ridning.
Avslutades med en trevlig lunch med stallgrannarna och fick även en fin present och lyckönskningar inför starten av mitt eget företag. Tack familjen Kahn för en trevlig sista dag. Och tack Anna med familj samt Petra med familj för trevliga veckor hos er nere i Sorunda.

 

2012-06-01 tom 03

Spenderar återigen en helg som groom åt Märit. För er som undrar varför jag flänger runt och groomar, så är svaret enkelt. Jag älskar det jag gör och jag älskar hästar. Att sedan åka med så fina männsikor som Märit och resten av hennes team gör det inte ett dugg jobbig, bara roligt. Dessutom skapar jag under hela tiden nya kontakter och får massor med bra tips, feedback och idéer inför starten av min egen verksamhet. Så nu kan ni sluta fundera på vad det är med livet på vägarna som är så lockande. ;)

 

2012-05-25 & 26

Spenderar helgen som groom åt Märit Olofsson Nääs på Brolötens fina anläggning, där Gnesta arrangerar tävlingar. Vi hade en riktigt härlig helg hela teamet i strålande solsken.
Vill skicka ett stort GRATTIS till Märit för hennes fina framgångar under båda dagarna. Eller vad sägs om ett facit med två blågula, tre blåa och en vit rosett på sex starter. Jag är imponerad och ödmjuk inför hennes fina visningar tillsammans med alla tre hästarna. Där har vi alla någonting att lära.

 

2012-05-19

Blir en helg i Bollnäs. Måste planera med bonden hur mycket av åkern som ska sås in med vall för att senare bli fina beteshagar och vad som skall sparas för att schaktas ur till ridbana och grusade hagar. Vill redan från början ha några hagar som håller sig torra även i dom geggigaste höst och vårperioderna och därför väljer jag att anlägga ett antal mindre grushagar. Har även sett över en del befintliga betesmarker för att kunna planera och budgetera på hagmaterial mm. Till veckan harvas och sås det. Nu börjar det kännas mer på riktigt än någonsin. Jag ska äntligen uppfylla min dröm!!! Jag hoppar och hoppas att jag lärt mig flyga.

 

2012-05-17

Idag var det min och Don Davids sista tävling tillsammans då en spekulant bestämt sig för att köpa honom. Hon ville dock gjärna att jag skulle tävla honom idag och det ställde jag givetvis upp på. Idag var det FEIs inledande program för 5-åringar. Dock kändes han lite matt och en del missförstånd gjorde att % inte blev så höga som jag hoppats. Det räckte dock till en 3dje plats, första utanför placering. Jag har så här i efterhand full förståelse för att det blev lite jobbigt för David idag då han har haft flertalet spekulanter den senaste veckan och vi inte hunnit finslipa tillsammans. Det är inte det lättaste för en orutinerad unghäst så han får godkänt för dagens insats trots allt. Vill passa på att tacka Davids nya ägare för groomhjälp på tävlingen samt önska er lycka till i framtiden.

 

2012-04-13 tom 15

Groomat åt Märit Olofsson Nääs på Högbos nationella tävlingar. Vi hade en härlig helg som gav massor av inspiration inför framtiden.
Grattis Märit till fina resultat med dina hästar.

 

2012-05-05

Idag var det dags att visa två 3-års ston på Strömsholms 3-års test. Det ena stoet e. Friendship - Don Primero fick välförtjänt diplom. Den andra 3-åringen e. Don Primero - Weltmeyer skötte sig även hon utmärkt, men det räckte inte riktigt hela vägen fram idag. Båda stona fick fin kritik och genomförde godkända ridprov med idel beröm från ridprovsdomaren. Jag är riktigt nöjd med hur bra dom skötte sig när dom kom bort för första gången.

 

2012-05-03

Tävling med Don David i Uppsala. Idag var han riktigt avspänd och fin och vi red ihop 70,60% i hans blott andra start någonsin. Det här bådar gott inför framtiden. Stort tack till Rebecca Kahn som följde med mig och hjälpte mig att grooma.

 

2012-04-26

Don David gjorde debut på tävlingsbanan idag. Vi åkte till Hogsta och red FEIs program för 5-åriga hästar. En hel del spänningar i David gjorde att % blev därefter. Nu tar vi nya tag inför tävling nästa vecka igen och glädjer mig åt att han är så otroligt snäll att åka med. Det klarade han iaf av med bravur. Tack Rebecca för groomhjälp.

 

Våren 2012

Packar ihop lite ridkläder och annat smått och gått och beger mig söderut ett litet tag. Bl.a för att knyta nya kontakter, komma ut och tävla lite men framförallt för att spendera tid med dessa underbara 4-fota som vi älskar. Under tiden kommer det hända massor med saker på planeringsfronten och pappersarbetet som krävs innan man kommer igång med eget på hemmaplan. Jag räknar med att stallet ska stå färdigt för att kunna ta emot dom första hästarna till hösten.

 

2012-02-09

Ritningar av befintlig ladugårdsbyggnad gås igenom och nya ritningar görs för att planera för stallbygget.

Det är mycket man ska tänka på när man bygger. Inte bara att mått osv ska uppfylla gängse regler utan också att det ska vara praktiskt att arbeta, onödiga lyft mm skall i möjligaste mån minimeras och mycket annat som skall göra att både hästar och människor trivs i sin nya miljö.

Offerter skall begäras från boxtillverkare, ansökningar om olika tillstånd mm skall skickas in, hemsida skall byggas.

Hjärnan går på högvarv, men det är roligt och inspirerande.

Välkommen

Välkommen till mhequestrian

 

Artikel i tidningen Ljusnan

KONTAKT:

Mia Hed

070-209 81 43

[javascript protected email address]

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)