BILDER PÅ GÅRDEN 

Del av stallgången. Boxarna på motsatt sida är i samma utformning, förutom att det är "helvägg" i trä bakom med fönster i varje box, då det är ytterväggen. 

Spolspilta i stallet. Till vänster kan man ana utrymme för redskap, foder osv. (Ja Maja är med på den bilden också, men är man översocial så är man. haha)

Ensam "karantänbox" bredvid spolspiltan. 

När stona ska föla bygger vi om stallet för att anpassa för det. Ca 24 kvm fölbox. När fölet sedan ska skiljas av sätter man snabbt upp en mellanvägg och 1 box blir två, på ca 12 kvm. 
Inför fölningar använder vi oss, förutom av all "normal tillsyn", av kameraövervakning för att ha full koll. Har dessutom "förmånen", som jag peppar peppar aldrig behövt "använda" mig av, att ha en pappa på gården som är bonde ut i fingerspetsarna. Dvs han vänder på ett felläge snabbare än DV svarar i tel. Utan den tryggheten vette sjutton om man skulle våga syssla med avel här i "norr" där det är rätt glest mellan veterinärerna. 

.

Unghästarna får gå ut på härliga beten på sommarhalvåret. Just iår (2020) kommer ett av två beten plöjas upp (var för blött i höstas tyvärr) och sås om, så iår blir det bara ett bete. Då får dom hästarna som redan står på gården gå på det betet. Så under 2020 erbjuder vi inga hingstbeten. 

"Wishen" nyfiken som vanligt. Hans kompisar försvann i dimman någonstans. Vi strävar att, efter möjligaste mån, alltid ha hästarna i flock i hagen. Detta då hästarna, i regel, mår bäst med minst en kompis. Givetvis finns det undantag. Men vi anpassar alltid efter hästens bästa. Därför har vi olika storlekar av hagar, just för att kunna anpassa efter individer. Allt ifrån ensam, om det är ett absolut måste, till att dom går 4-5 hästar i samma hage. 

Palaizeau efter genomfört gångartsprov samt löshoppning. Uppställd inför fotografen. Inriden och matchad mot samt visad på 3-års test av mig. 
Blev belönad med klass 1, endast 0,5 p ifrån diplom i Högbo. 
En av alla hästar vi visat på unghästtester.

En annorlunda sak vi gort är att leverera hästar till filminspelning. Under inspelningen av den första trailern var även jag med och red. Här på 3-åriga Simona, som jag ridit in. Är även med under filmen som statist tillsammans med några andra lokala ryttare. 
Filmen har fått så fina utmärkelser som bästa skådespelare samt bästa filmmusik vid Screamfest i LA.
Proof of concept trailern (där bilden är ifrån) finns att se här

Filmen finns att hyra på Viaplay för endast 39 kr. In och se den här.

Det är viktigt att ha roligt också. För några år sedan samlades vi och hade "snöbus" på gården. Vi red och tolkade efter två nordisar, fikade och hade en härlig dag i snön. 

Både sto och föl behöver få vila i lugn och ro efter fölning. Fölet är drygt 2 tim och har klarat av alla "måsten". Just det här fölet, med sina långa ben, hade lite svårt att hitta maten. Så där fick jag göra en extra insats med lite mjölkning och "nappa". Men när han väl diat är både sto och föl väl värda lite vila och jag backar ut i fikarummet och har koll via kamera.